Pohotovostná motorizovaná jednotka polície zadržala opitého vodiča, ktorý jazdil medzi Martinom a Vrútkami


Foto: Pohotovostná motorizovaná jednotka polície zadržala opitého vodiča, ktorý jazdil medzi Martinom a Vrútkami Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajná hliadka odhalila ďalšieho motoristu, ktorý si za volant sadol napriek veľkému množstvu požitého alkoholu. Nezodpovednému vodičovi teraz hrozí obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Členovia Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v pondelok 18. júla v nočných hodinách zastavili podozrivé osobné motorové vozidlo značky BMW, ktoré smerovalo z Martina do Vrútok. Po komunikácii prvej triedy ho viedol 38-ročný Matej.

Počas kontroly bol vodič podrobený dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pri ktorej nafúkal až 2,6 promile (1,25 mg/l). Policajti mužovi na mieste zadržali vodičský preukaz a obmedzili jeho osobnú slobodu.

„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Polícia opakovane upozorňuje vodičov, že alkohol za volant skutočne nepatrí. Jazdou pod vplyvom akejkoľvek návykovej látky ohrozujete nielen svoj život, ale aj zdravie a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu