Dobrovoľní hasiči z Trnového na Majstrovstvách Slovenska


Foto: Dobrovoľní hasiči z Trnového na Majstrovstvách Slovenska
Galéria: 3 fotky

Každodenne počúvame o víťazstvách a prehrách futbalistov, hokejistov, či florbalistov. Kdesi v úzadí sa nachádzame my, dobrovoľný hasiči z Trnového. Hasičský šport je u mnohých populárny, no nie všetci ho však vedia oceniť.

Sme partia 9 chalanov, ktorí tvoríme jeden tím už 7 rokov. Ešte ako žiaci sme sa zúčastnili mnohých okresných, krajských a pohárových súťaži. Pravidelne sme na týchto súťažiach dosahovali výborné výsledky. Naším veľkým snom bolo vyhrať krajské kolo a dostať sa na Majstrovstvá Slovenska v hasičskom športe. Vždy sa nám tento sen rozplynul, pretože na krajských kolách sme prehrali smolne, len o pár stotín. Zlom prišiel až 20. júna 2015 na krajskom kole v Hliníku nad Váhom, kde sme už ako dorastenci naplno zabojovali a svojimi výsledkami v štafetovom behu na 400m a požiarnom útoku s vodou nechali súperov ďaleko za nami. Konečne sme sa tak dočkali vytúžených Majstrovstiev Slovenska v hasičskom športe, ktoré sa konali dňa 11. júla 2015 v Turanoch pri Martine.

Poctivo sme trénovali a vynaložili kopec driny a neskutočne veľa času, aby sme s hrdosťou ukázali čo v nás je. Bohužiaľ sa nám vôbec nedarilo a nepochopiteľná smola nás držala celý deň. Mrzí nás, že sme nemohli zúročiť tú veľkú snahu a kopec vynaložených síl ukázať sa druhým . Avšak taký je šport. Buď sa Ti v ňom darí a stojí pri Tebe šťastie alebo sa vôbec nedarí lebo Ťa postretla obrovská smola.

Aj keď sme sa nestali majstrami Slovenska môžeme konštatovať, že patríme k najlepším dorastencom na Slovensku, lebo dôležité je zúčastniť sa a nie vyhrať!

Ďakujeme nášmu trénerovi Milošovi Zajačkovi, jeho asistentovi Tomášovi Zajačkovi, že nám poskytovali pomoc a odvoz na tréningy, ktoré sa konali mimo nášho mesta. Taktiež ďakujeme Romanovi Huliakovi za jeho podporu a vybavenie trénera slovenskej reprezentácie Jána Borievku, ktorý nás posledné dni pred majstrovstvami trénoval a dodal nám veľa nových, kvalitných rád. Veľká vďaka teda patrí aj jemu. V neposlednom rade sa chceme poďakovať členom DHZ Trnové a aj všetkým zúčastneným, ktorí nás prišli podporiť a povzbudiť v tento náš dôležitý deň.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu