AKTUÁLNE: Mesto Žilina podalo na súd žalobu o vystúpenie zo Žilinskej parkovacej spoločnosti


Foto: AKTUÁLNE: Mesto Žilina podalo na súd žalobu o vystúpenie zo Žilinskej parkovacej spoločnosti

Na žilinskej radnici aktuálne prebieha stretnutie zástupcov médií s primátorom Petrom Fiabáne, ktorý informuje o ďalšom postupe a pôsobení mesta v Žilinskej parkovacej spoločnosti. Súkromná spoločnosť s ručením obmedzeným, v ktorej má mesto Žilina svoj podiel, zabezpečuje platené parkovanie na uliciach v meste.

Mesto Žilina podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa čo sa týka poškodzovania záujmov mesta v Žilinskej parkovacej spoločnosti. Dnes sme sa rozhodli podať na súd žalobu o vystúpenie zo Žilinskej parkovacej spoločnosti,“ povedal primátor Peter Fiabáne,

Podľa slov primátora to bol krok, ktorý už bol známy pred niekoľkými týždňami. Trestné oznámenie podala samospráva z dôvodu, že firma Žilinská parkovacia spoločnosť uzavrela so spoločnosťou ŠPORT PARK, s. r. o. zmluvu o úvere a dodatky k zmluvám bez vedomia samosprávy a taktiež bez vysvetlenia.

Mesto Žilina má v spoločnosti väčšinový obchodný podiel na základe vkladu, no vždy pri hlasovaní má však v zmysle spoločenskej zmluvy menej hlasov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu