Na Staromestských slávnostiach v Žiline vystúpia Gladiátor, Desmod, Arzén, Helenine oči aj Zuzana Smatanová


Foto: Na Staromestských slávnostiach v Žiline vystúpia Gladiátor, Desmod, Arzén, Helenine oči aj Zuzana Smatanová

V centre Žiliny sa po dvojročnej prestávke opäť uskutočnia Staromestské slávnosti. Obľúbené a vyhľadávané trojdňové podujatie láka stovky až tisíce návštevníkov a to nielen z mesta a okolitých obcí ale aj zo susedných okresov. Tohtoročné slávnosti sa budú konať od štvrtku 16. júna do soboty 18. júna. 

Kompletný program podujatia zatiaľ nie je dostupný, na verejnosť však prenikli prvé informácie o headlineroch a niektorých  hudobných skupinách. Mesto Žilina nedávno uzavrelo zmluvu so súkromnou spoločnosťou, ktorá sa bude podieľať na hlavnom programe podujatia. Úlohou firmy bude napríklad aj zaobstaranie ozvučenia, osvetlenia či pódií a videoprojekcie.

Dodávateľ bol vybraný formou verejnej súťaže. Podpisom zmluvy sa zaviazal, že zabezpečí vystúpenie štyroch headlinerov a štyroch hudobných skupín, ktoré požaduje samospráva. Výber ostatných interpretov, spevákov a skupín už zostáva v réžii dodávateľa.

Na 26. ročníku Staromestských slávností v Žiline budeme môcť tento rok vidieť interpretov ako Zuzana Smatanová a Peter Nagy a skupiny Gladiátor, Desmod, Helenine oči, BijouTerrier, Arzén a Los Brados. V podmienkach zmluvy sa ďalej uvádza, že pokiaľ niektorý z uvedených interpretov nebude môcť vystúpiť, zabezpečí sa za neho adekvátna náhrada.

Dodávateľskej firme ERATOS, s. r. o. zaplatí mesto Žilina za služby súvisiace s usporiadaním Staromestských slávností 2022 sumu 59 880 eur vrátane DPH.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu