Krajské kultúrne stredisko v Žiline privíta jar 23. apríla regionálnymi kolami detských folklórnych súťaží


Foto: Krajské kultúrne stredisko v Žiline privíta jar 23. apríla regionálnymi kolami detských folklórnych súťaží Foto: Facebook/Krajské kultúrne stredisko v Žiline

Deti zo Žilinského kraja dostanú príležitosť ukázať svoj tanečný a hudobný talent na podujatí Vítanie jari. Pod týmto názvom sa ukrývajú regionálne kolá dvoch detských folklórnych súťaží. Na podujatie všetkých záujemcov pozýva Krajské kultúrne stredisko v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Tanečnou časťou Vítania jari bude súťažná prehliadka detských folklórnych súborov Eniki Beniki, hudobný zážitok prinesie súťaž v hudobnom folklóre detí s názvom Vidiečanova Habovka. Podujatie sa uskutoční v sobotu 23. apríla o 10:30 hod. v koncertnej sále Konzervatória Žilina. Vstup pre divákov je bezplatný.

„Na podujatí sa predstavia detské folklórne kolektívy DFS Stavbárik a Lieska - detský folklórny súbor zo Žiliny, HAJOVček ze Strečna, Bylinky z Gbelian a Nezábudka z Rudiny a tiež sólisti speváci, inštrumentalisti a spevácke skupiny z regiónov Horné Považie a Kysuce,“ uviedlo Krajské kultúrne stredisko v Žiline.

Miesto: Konzervatórium Žilina
Dátum: 23.04.2022 - 10:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu