V žilinskej nemocnici ostáva už len 11 voľných absolventských pozícií, mladí medici prekvapili svojím výberom


Foto: V žilinskej nemocnici ostáva už len 11 voľných absolventských pozícií, mladí medici prekvapili svojím výberom Foto: FNsP ZA

O pracovnú pozíciu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline tento rok prejavil záujem omnoho vyšší počet absolventov. Z tridsiatich voľných miest ostáva momentálne už len jedenásť, pričom výberové konanie bolo vyhlásené vo februári. Výber konkrétnych pozícii tohtoročných absolventov bol pre vedenie nemocnice príjemným prekvapením.

„Najväčší rozdiel vnímame v internistických odbornostiach, o ktoré mladí v minulosti veľký záujem nemali. Najviac absolventov sa však tento rok prihlásilo práve na vnútorné lekárstvo, taktiež pediatriu a neurológiu,“ informoval Eduard Dorčík, riaditeľ žilinskej nemocnice.

Aktuálne zostávajú voľné miesta v šiestich odbornostiach, konkrétne pediatrická ortopédia, infektológia, pneumológia a ftizeológia, geriatria, rádiodiagnostika a v rámci rezidentského štúdia aj oftalmológia. Na pozície sa môžu hlásiť študenti odboru všeobecné lekárstvo a lekári bez špecializácie. 


Žilinská nemocnica ponúka absolventom, ktorí sa zamestnajú na jej oddeleniach, viaceré odmeny a benefity. Okrem rôznych príplatkov či náhradného voľna a dovolenky nad rámec zákona poskytuje svojim zamestnancom a ich rodinám aj zľavy na lekárenské a nadštandardné zdravotné služby.

„Žilina kladie ako akreditované zdravotnícke zariadenie dôraz na možnosť sústavného vzdelávania, profesionálny rast, podporu pri rozširovaní kvalifikácie a posilnenie tímu prostredníctvom zaujímavých športových a iných kolektívnych aktivít,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Záujemcovia o pracovné pozície vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline nájdu všetky potrebné informácie na oficiálnom webe nemocnice, alebo im budú poskytnuté na emailovej adrese zamestnanie@fnspza.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu