Žiaci v Základnej škole Vendelína Javorku v Žiline sa tešia novým učebniam a vybaveniu


Foto: Žiaci v Základnej škole Vendelína Javorku v Žiline sa tešia novým učebniam a vybaveniu Foto: mesto Žilina

Deťom tak pribudnú nové možnosti vzdelávania pre predmety biológie, chémie, fyziky či polytechniky. Náklady za stavebné práce samospráva uhradila z vlastných zdrojov.

Viac ako 32-tisíc eur stála rekonštrukcia biologicko-chemickej, IKT a jazykovej učebne v Základnej škole Vendelína Javorku v Žiline. Pribudli napríklad stoličky pre žiakov, učiteľov, žiacke a učiteľské stoly, regály na knihy, či bezpečnostná skriňa na chemikálie. 

Na tieto položky bolo v rámci projektu financovaného z Integrovaného regionálneho operačného programu a rozpočtu mesta vyčlenených viac ako 20-tisíc eur. 

Učebne boli odovzdané do užívania v stredu 6. apríla, žiaci sa teda už v najbližších dňoch budú vzdelávať v nových priestoroch a s novými možnosťami výučby. 

Zásluhou samosprávy sa podarilo obohatiť aj Knižničný fond v ZŠ Vendelína Javorku o 116 titulov a 1 695 kusov nových kníh. Pribudli nové cudzojazyčné slovníky, encyklopédie, učebnice, cvičebnice, atlasy sveta, ale aj rozprávkové knižky či knižné tituly z oblasti finančnej gramotnosti pre vyššie ročníky. 

V priebehu apríla budú do školy dodané didaktické pomôcky pre biologicko-chemickú učebňu, napríklad sada anatomických, zoologických, botanických, biologických modelov, biologické mikroskopy, kostra človeka či sady mikropreparátov. 


Vo finálnej fáze projektu v škole pribudnú aj nové notebooky, PC sety, multifunkčná tlačiareň a interaktívne projektory.   

Vďaka financiám z Integrovaného regionálneho operačného programu sa mestu podarilo získať nové vybavenie pre viaceré žilinské základné školy. 

Špičkovými učebnými pomôckami odborných predmetov sa môžu pochváliť žiaci základných škôl Školská, Gaštanová, Ul. sv. Gorazda, Slovenských dobrovoľníkov, Lichardova, Námestie mladosti, Karpatská, Jarná, Limbová a Vendelína Javorku. 

Celkovo samospráva zabezpečila didaktické pomôcky pre 13 odborných učební na 10 základných školách v správe mesta. Deťom pribudnú nové možnosti s viac ako 100 typmi didaktických pomôcok za viac ako 320-tisíc eur.  

V súčasnosti sa žilinská samospráva aktívne zapája do ďalších projektov modernizácie odborných učební na základných školách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu