Viac ako 160 dobrovoľníkov čistilo okolie kaplnky na Hruštinách a Vodné dielo Žilina, akcia pokračuje v piatok


Foto: Viac ako 160 dobrovoľníkov čistilo okolie kaplnky na Hruštinách a Vodné dielo Žilina, akcia pokračuje v piatok

Viac než 160 dobrovoľníkov sa v pondelok 4. apríla zapojilo do čistenia okolia Vodného diela Žilina a neďalekej kaplnky na Hruštinách. Okrem členov občianskych združení Nobis Prospere a Nie je nám to ľahostajné sa zapojili aj študenti Strednej odbornej školy sv. Jozefa Robotníka.

„Teším sa z toho, že nám dobrí ľudia pomohli vyčistiť aj priestor v blízkosti kaplnky na Hruštinách, ktorá bola postavená okolo roku 1800. Práve ona bude stredobodom budúceho parku s krásnym výhľadom na vodné dielo,“ uviedol žilinský mestský poslanec Patrik Groma, ktorý sa do akcie zapojil.

Pracovné prostriedky vrátane vriec na odpad a občerstvenia zabezpečilo dobrovoľníkom občianske združenie Nobis Prospere. Odpady, ktoré je možné separovať, členovia združenia oddelili a poctivo vytriedili. Sklo, plasty a kov tak skončili v zbere určenom na recykláciu.

„Skutočne milým prekvapením bolo nasadenie s akým sa mladí ľudia z našej školy pustili do zberu odpadu v okolí vodného diela. Opätovne sa potvrdilo, že deti a mládež sú práve tí, ktorí majú dostatok elánu zapáliť sa pre veľké veci a očista prírody takou veľkou vecou je,“ povedal Vladimír Běhálek, ekologický aktivista a pedagóg Strednej odbornej školy sv. Jozefa Robotníka.

Čistenie vodného diela a revitalizácia okolia kaplnky bude pokračovať aj tento piatok 8. apríla 2022. V čase od 08:00 do 12:00 hod., pričom zraz dobrovoľníkov bude pri stanici technickej kontroly na Šibeniciach. Piatková akcia prebieha v spolupráci s Nadáciou Kia Slovakia. Tentokrát organizátori pripravia chutný guláš.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu