Žilinský atlét Ondrej Malek je kráľom dlhých tratí, z majstrovstiev Slovenska priniesol dve zlaté medaily


Foto: Žilinský atlét Ondrej Malek je kráľom dlhých tratí, z majstrovstiev Slovenska priniesol dve zlaté medaily Foto: SLÁVIA Žilinská univerzita

Ondrej Malek, 19-ročný Žilinčan, ktorý je členom atletického oddielu SLÁVIA Žilinskej univerzity, začal svoju atletickú sezónu 2022 nadmieru úspešne. Z halových majstrovstiev Slovenskej republiky mužov a žien v atletike si odniesol dve zlaté a jednu bronzovú medailu.

Na majstrovstvá sa začal pripravovať účasťou na Medzinárodnom atletickom stretnutí Czech Indoor Gala, ktoré sa odohralo 3. februára v Ostrave. Ondrej sa predstavil v dvoch behoch – na 800 a 1500 metrov, kde sa mu podarilo prekonať svoje osobné rekordy. Na preteku Youth Ostrava Indoor, kde odbehol 1500 metrov za 4:02,08 minút, dokonca obsadil skvelé 4. miesto. 

Majstrovstvá Slovenskej republiky v atletike sa odohrali 26. a 27. februára v bratislavskej hale Elán. Ondrej Malek tu súťažil nielen ako junior, ale zapojil sa aj do pretekov seniorov. Zverenec trénera Viktora Trnku dokázal, že je silnou konkurenciou dospelým mužom, keď v behu na 800 metrov obsadil 4. miesto s časom 1:58,12 a za beh na 1500 metrov zvládnutý v čase 4:00,93 získal bronzovú medailu.


Ani v halovom šampionáte juniorov, ktoré sa konali o týždeň neskôr, Ondrej nesklamal očakávania. V behu na 1500 metrov sa mu podarilo spôsobom štart-cieľ získať pred ostatnými súpermi náskok 10 sekúnd a s vynikajúcim časom 4:01,36 zvíťazil.

„Ešte v ten istý deň, ho čakal o dve hodiny náročný beh na 3000 m. Aj tu zvolil podobnú taktiku a nedal súperom žiadnu šancu, časom 9:06,94 zvíťazil o 22,9 s pred druhým bežcom,” popísala Ondrejove bežecké úspechy Martina Michalcová zo SLÁVIE Žilinská univerzita.

Z majstovstiev Slovenska si teda mladý atlét odniesol dve zlaté a jednu broznovú medailu, ktoré sú vítaným prírastkom k tohtoročným trom bronzovým medailám seniorskej atlétky Martiny Michalcovej zo SLÁVIE. Uznanie sa mu dostalo aj od samotného organizátora majstrovstiev. „Slovenský atletický zväz ho na svojej stránke označil za kráľa dlhých tratí,“ informoval atletický oddiel univerzity.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu