Liptovský Mikuláš zháňa financie na vybudovanie pumptracku, ktorý plánuje stavať ešte tento rok


Foto: Liptovský Mikuláš zháňa financie na vybudovanie pumptracku, ktorý plánuje stavať ešte tento rok Foto: ilustračné foto.

Liptovský Mikuláš plánuje postaviť v blízkosti garáží na Nábreží pumptrackovú dráhu. Momentálne však prebieha hľadanie možností financovania, aby sa výstavba mohla zahájiť ešte tento rok. Mesto o tom informovalo na sociálnej sieti.

„Podľa skúseností z iných miest, sú tieto dráhy mimoriadne obľúbené a vyhľadávané. Mikulášania dnes za nimi dochádzajú, najbližšie sú od nás vzdialené hodinu cesty autom. Nový areál rozšíri možnosti športovania v meste a priláka nových návštevníkov,“ skonštatoval zástupca primátora Ľuboš Trizna, ktorý je iniciátorom projektu.

Pumptrack je bicyklová dráha, ktorá je dostupná pre všetky vekové katégórie jazdcov – od odrážadiel až po pretekárov. Je určená nielen na bicykle, ale aj na všetko, čo má kolesá – kolobežka, skateboard či kolieskové korčule.

Hlavný pumptrackový okruh svojou dĺžkou a charakteristikou je mimoriadne atraktívny aj na usporiadanie pretekov na národnej úrovni. Autorom je pumptrackový dizajnér a staviteľ Roman Kaločay.

„Dráha je navrhnutá s dvomi úplne oddelenými okruhmi. Základný okruh zvládne najširšie spektrum jazdcov, dopĺňa ho alternatívna línia so skokmi. Druhý, nízkoprofilový okruh je určený pre začínajúcich jazdcov a deti a na zvýšenie kapacity areálu. Nájdeme tu aj prepojovaciu líniu s prvkami pre kolobežky,“ doplnil Kaločay.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu