Študenti zo Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zasadili za jeden deň 600 nových stromov


Foto: Študenti zo Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zasadili za jeden deň 600 nových stromov Foto: Stredná zdravotnícka škola, Liptovský Mikuláš

V pondelok 18. októbra sa na Liptove uskutočnila akcia, počas ktorej pribudlo v lese približne 600 nových stromčekov. Výsadby sa zúčastnilo vyše tridsať študentov tretích ročníkov Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši v rámci environmentálnej výchovy.

Výsadbou stromov, ktorú zrealizovali na Čiernom Váhu, sa zapojili do nultého ročníka projektu pod názvom Milión stromov pre Slovensko. Vysádzanie je plánované vždy na jar a na jeseň dovtedy, kým nebude vysadený miliónty strom.

Študenti tretích ročníkov našej školy mali možnosť vyskúšať si „na vlastnej koži“ kopanie jamiek a sadenie stromčekov pod vedením skúsených lesníkov. Po dobre odvedenej práci, ktorá bola pomerne vyčerpávajúca, čakalo brigádnikov príjemné občerstvenie v podobe teplého čaju, chutných koláčikov a nechýbalo ani opekanie špekačiek,“ spresnila Stredná zdravotnícka škola.

Počas jedného dňa sa aktívnym študentom podarilo zasadiť dohromady 600 malých stromčekov. Aktivitou tak prispeli k obnove lesov, ktoré sú dôležitým faktorom predovšetkým pri riešení klimatických zmien.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Stredná zdravotnícka škola, Liptovský Mikuláš