36-ročný muž hádzal kamene do trolejbusu na Hájiku, spôsobil škodu za približne 3-tisíc eur


Foto: 36-ročný muž hádzal kamene do trolejbusu na Hájiku, spôsobil škodu za približne 3-tisíc eur Foto: ilustračné

Žilinskí mestskí policajti riešili v uplynulých dňoch ďalší prípad vandalizmu na sídlisku Hájik. Vodič linky mestskej hromadnej dopravy nahlásil neznámeho muža, ktorý hádže kamene do trolejbusu.

Výtržník sa po svojom čine dal na útek, príslušníci preto museli zahájiť pátranie. Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá podľa popisu oznamovateľa a za pomoci kamerového systému zadržala podozrivého na ulici Kempelenova.

Išlo o 36-ročného muža, ktorý podľa prítomného technika Dopravného podniku mesta Žiliny zapríčinil prasknutie čelného skla a spätného zrkadla. Muž tak spôsobil škodu v rozmedzí 2000 až 3000 eur. Zadržaného páchateľa si prevzala privolaná hliadka Policajného zboru.

Škodu na vozidle mestskej hromadnej dopravy v Žiline spôsobili vandali aj v roku 2015. Vtedy rovnako na sídlisku Hájik po vystúpení z autobusu rozbili bočné okno a okná na dverách. Páchatelia spôsobili škodu za približne dvetisíc eur.


Začiatkom mesiaca zaznamenali mestskí policajti na Hájiku iný ďalší podozrivý prípad. V utorok 10. augusta v popoludňajších hodinách spozorovala hliadka na Slnečných schodoch mladého muža na dámskom bicykli. Ten hneď, ako uvidel policajtov, z bicykla zoskočil a ušiel.

„Jednalo sa o bicykel značky CTM čierno-bielo-fialovej farby. Šetrením bola zistená majiteľka, ktorá uviedla, že bicykel požičala svojmu synovi. Hliadkou MP bol bicykel prevezený na okrsok, kde si ho majiteľka vyzdvihne,“ spresnila Mestská polícia Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina