V mestských častiach Závodie a Bánová sa opakovane obnažuje neznámy muž, niektoré ženy prenasleduje


Foto: V mestských častiach Závodie a Bánová sa opakovane obnažuje neznámy muž, niektoré ženy prenasleduje Foto: ilustračné

Žilinskí mestskí policajti opäť informovali o svojej činnosti, ktorú vykonávali počas uplynulého mesiaca. V máji zaevidovali a vyriešili na území mesta celkovo 330 priestupkov. Príslušníci sa zaoberali aj rôznymi inými udalosťami, ktoré nahlásili obyvatelia, tých bolo spolu 219.

Najvážnejší prípad sa tentokrát objavil vo štvrtok 27. mája v oblasti Závodia a Bánovej. Na nábreží rieky Rajčanka sa mal pohybovať neznámy asi 30-ročný muž, ktorý obťažoval športujúcu ženu. Vystrašená obyvateľka nahlásila incident na linku 159, hliadky začali v okolí ihneď pátrať.

K udalosti došlo v obedňajších hodinách, muž vybehol z kríkov pri predajni COOP Jednota v Závodí. Pred ženou sa začal obnažovať a uspokojovať, pričom ju mal aj prenasledovať.


„Jednalo sa o muža cca 30-ročného, silnejšej postavy, na sebe mal oblečené nohavice rozrezané vpredu aj vzadu, sivé tričko a na ústach mal natiahnutý šál, z miesta následne ušiel na bicykli smerom na Bytčicu po nábreží Rajčianky,“ spresnila Mestská polícia (MP) Žilina.

Na miesto bola vyslaná hliadka mestských policajtov a privolaná aj štátna polícia. Podľa informácií MP Žilina sa takéto prípady obnažovania v lokalite Závodie a Bánová množia. Pri prehľadávaní nábrežia Rajčianky sa podozrivú osobu nepodarilo nájsť.

Obyvatelia uvedených lokalít by mali byť na pozore a v prípade, ak neznámeho muža spozorujú, ihneď kontaktovať linky 158 a 159. Muž môže byť nebezpečný nakoľko vyčíňa aj za bieleho dňa. Podobné incidenty sa v Žiline objavili aj v minulosti, vďaka duchaprítomným občanom sa niektorých páchateľov polícii podarilo zadržať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina