Pri Turčianskych Tepliciach došlo k požiaru rodinného domu, v interiéri našli osobu bez známok života


Foto: Pri Turčianskych Tepliciach došlo k požiaru rodinného domu, v interiéri našli osobu bez známok života Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

V utorok 11. mája 2021 v neskorých večerných hodinách došlo v obci Sklené (okres Turčianske Teplice) k požiaru staršieho rodinného domu. Hlásenie o požiari prijalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline, ktoré na miesto vyslalo profesionálnych aj dobrovoľných hasičov.

„Zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Turčianskych Tepliciach, z Hasičskej stanice v Martine a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Sklené a Horná Štubňa. Po príchode bolo zistené, že ide o požiar drevenej stavby rodinného domu, v ktorej sa mala nachádzať jedna osoba podľa ohlasovateľa bez známok života,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Hasičom sa podarilo po pol hodine požiar lokalizovať. Po vykonanom prieskume bolo v dome nájdené zuhoľnatené telo jednej osoby. Postupným odstraňovaním lokálnych ohnísk sa podarilo požiar zlikvidovať krátko po 23:30 hod.


Hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Objekt bol po požiari odovzdaný na dohľad členom Dobrovoľného hasičského zboru obce Sklené.

Celkovo na mieste zasahovalo 7 profesionálnych a 7 dobrovoľných hasičov s piatimi kusmi hasičskej techniky. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiaru, príčina vzniku je v štádiu vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline