V Liptovskom Mikuláši horel byt, oheň sa rozšíril cez balkón na ďalšie poschodie


Foto: V Liptovskom Mikuláši horel byt, oheň sa rozšíril cez balkón na ďalšie poschodie Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

V pondelok 10. mája 2021 zasahovali hasiči v Liptovskom Mikuláši pri požiari bytového domu. Krátko po 14:00 hod. horelo na ulici Guothova, kde sa oheň rozšíril z balkóna a interiéru na prízemí aj do ďalšieho bytu o poschodie vyššie.

Na miesto bolo vyslaných celkom osem profesionálnych hasičov s tromi kusmi techniky. Po príchode našli jednu zranenú osobu, ktorej poskytli prvú pomoc a privolali k nej záchrannú zdravotnú službu.

Hasičom sa podarilo do 15 minút požiar lokalizovať, priestor obidvoch bytov aj suterénu bol za pomoci termovíznej kamery prehľadaný a odvetraný pretlakovým ventilátorom.

„Postupným odstraňovaním skrytých lokálnych ohnísk požiaru bol požiar po hodine zlikvidovaný. Hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Dohľad po požiari vykonávala miestna jednotka Dobrovoľného hasičského zboru. Po ukončení hasiacich prác dorazil zisťovateľ príčin požiarov, príčina vzniku je v štádiu vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline