AKTUÁLNE: Nová internetová stránka mesta Žilina má opäť výpadok


Foto: AKTUÁLNE: Nová internetová stránka mesta Žilina má opäť výpadok

Obyvateľom mesta Žilina bola po prvom neúspešnom pokuse opäť sprístupnená nová internetová stránka, za ktorú spolu s mobilnou aplikáciou zaplatila samospráva viac než 48-tisíc eur. Návštevníci si ju ešte nestihli poriadne ani prezrieť a už znova hlásia jej nedostupnosť.

Nové webové sídlo vrátane mobilných aplikácií pre platformy Android a iOS mala mať radnica už od začiatku roka. Pre problémy na strane dodávateľa však museli Žilinčania až do ich odstránenia naďalej využívať starú verziu.

Webstránka fungovala len niekoľko dní, následne ju odstavil požiar v datacentre, kde mal prenajatý priestor pre hosting dodávateľ. Aj počas týchto niekoľkých dní ale nebola kompletná tak, ako to špecifikuje zmluva o dielo.

Opravenú a funkčnú verziu www.zilina.sk sprístupnili obyvateľom mesta na druhýkrát počas uplynulých dní. V súčasnosti má však opäť výpadok a všetky informácie sú tak nedostupné.


Na nedostupnosť nás vo večerných hodinách upozornilo viacero čitateľov, ktorí stránku mesta navštevujú. Dôvody výpadku zatiaľ nie sú známe, s otázkami sme sa obrátili na hovorcu mesta.

Aktualizácia

„Aktuálny výpadok nastal vo večerných hodinách. Dôvodom sú technické problémy, no zatiaľ nemáme bližšie informácie. Hneď, ako budem vedieť podrobnosti, odpoveď upresním. Pracuje sa na opätovnom spustení webu,“ uviedol Vladimír Miškovčík, hovorca mesta Žilina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu