Knihobúdky, paletové sedenie na školách aj pomoc útulku v Žiline. Študenti sa rozvíjajú v talentovom programe


Foto: Knihobúdky, paletové sedenie na školách aj pomoc útulku v Žiline. Študenti sa rozvíjajú v talentovom programe

Žilinskí študenti majú za sebou už tretí ročník rozvojového programu Slovenska Show your talent, ten sa aktuálne blíži ku koncu. Do programu sa zapojilo aj Gymnázium Hlinská v Žiline a zakončí ho slávnostnou konferenciou vysielanou online dňa 27. apríla.

Vďaka programu sa stredoškoláci učili poznávať sami seba a pracovať v tímoch: „Chceme dať stredoškolákom príležitosť spoznať seba samých, objaviť svoje talenty, schopnosti silné a slabé stránky,“ vysvetľuje ciele aktivity koordinátor Jaroslav Dodok.

Výsledkom aktivít stredoškolákov sú štyri zaujímavé projekty v Žiline. Postupne vytvorili školské knihobúdky, pomohli žilinskému útulku, vybudovali útulnú učebňu namiesto klasickej triedy a na chodbách školy osadili paletové sedenie. Napriek prevládajúcej pandemickej situácii zrealizovali študenti aj online festival umenia.

Študenti gymnázia sa počas uplynulých šiestich mesiacov naučili pracovať v tíme, využívať silné aj slabé stránky. Vďaka dvom víkendovým školeniam, jednému prezenčnému, druhému online, štyrom workshopom a osobným mentoringovým stretnutiam zvládli školáci správne rozdelenie tímových úloh a komunikáciu. Medzi sebou aj so sponzormi a externými ľuďmi. Jedným z cieľov programu je tiež naučiť mladých ľudí nevzdávať sa a dotiahnuť veci do konca.

S úspešným ukončením a zrealizovaním projektov študentom pomáhali štyria učitelia gymnázia a realizačný tím, ktorý koordinoval Lukáš Hrošovský, riaditeľ OZ SYTEV z Kysuckého Nového Mesta:

„Program Show your talent vidím ako úžasnú príležitosť pre mladých ľudí rozvíjať sa v mäkkých zručnostiach, prekonať komfortnú zónu a objaviť svoje talenty. Som veľmi rád že môžem byť jeho súčasťou ako koordinátor ale aj lektor a mentor.“

Show your talent je rozvojový program pre žiakov a učiteľov stredných škôl, ktorý vytvorilo občianske združenie OZ TEAM v spolupráci s CVČ – JUNIOR Banská Bystrica.


 

 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu