Po prvom roku navštevuje novú Praktickú ambulanciu v Žiline už viac ako 2 000 pacientov


Foto: Po prvom roku navštevuje novú Praktickú ambulanciu v Žiline už viac ako 2 000 pacientov

Pacienti zo Žiliny a okolia si jednoznačne obľúbili novú ambulanciu všeobecných lekárov pre dospelých, v ktorej ordinujú MUDr. Julie Zahradnická, MUDr. Miroslava Chlebo Jenčová a MUDr. Miroslav Angelovič. Žilinčania najviac oceňujú nadštandardnú ordinačnú dobu, možnosť objednať sa na presný čas a ústretový prístup lekárov a zdravotných sestier.

„Aj napriek pandémii sme boli každý deň otvorení pre našich pacientov a pomáhali sme im prekonávať zdravotné ťažkosti spôsobené ochorením COVID-19. Naši pacienti sa na nás jednoducho môžu spoľahnúť, že sme im nablízku aj počas tohto ťažkého obdobia,“ povedala MUDr. Julie Zahradnická.

Praktická Ambulancia na Poštovej 1 na sídlisku Vlčince je otvorená 12 hodín denne od 8.00 do 20.00 hod. v pracovných dňoch, pacienti sa môžu objednať na vyšetrenie na presný čas telefonicky alebo kedykoľvek cez internet na www.praktickaambulancia.sk. Vyšetrenia sú hradené z verejného zdravotného poistenia, pričom ambulancia má zmluvy so zdravotnými poisťovňami Dôvera, VšZP a Union.

Zdroj: Praktická ambulancia

Predpis liekov a zdravotných pomôcok vykonávajú e-receptom – pacienti si buď emailom alebo telefonicky objednajú lieky v ambulancii a potom len priamo vyzdvihnú v lekárni bez návštevy ambulancie. Ambulancia poskytuje nielen diagnostiku a terapiu chronických a akútnych ochorení, ale vykonáva aj laboratórne odbery a vyšetrenia EKG a CRP.

Lekári vykonali za rok už viac ako 1500 preventívnych prehliadok

Praktická Ambulancia aktívne pozýva pacientov na pravidelné preventívne prehliadky, v rámci ktorých pacienti môžu získať prehľad o svojom aktuálnom zdravotnom stave.

„Je veľmi dôležité hlavne počas pandémie nezabúdať na prevenciu ochorení. Pacient u nás pri preventívnej prehliadke najskôr absolvuje laboratórne odbery, po ktorých pacienta komplexne vyšetríme „od hlavy po päty“, vyhodnotíme jeho zdravotný stav a v prípade zdravotných ťažkostí odporučíme vhodnú liečbu a ďalšie režimové opatrenia,“ dodala MUDr. Miroslava Chlebo Jenčová.

Okrem preventívnych prehliadok ambulancia vykonáva aj lekárske vyšetrenia na posudzovanie zdravotnej spôsobilosti, pacienti tak majú možnosť získať zdravotný preukaz, potvrdenie pre vodičský a zbrojný preukaz ako aj absolvovať prehliadky do zamestnania.

Ambulancia naďalej víta nových pacientov

„Vzhľadom na veľký záujem Žilinčanov sme rozšírili naše lekárske kapacity, v ambulancii pracujú už 3 všeobecní lekári pre dospelých a radi privítame ďalších nových pacientov, ktorí majú záujem o komplexnú zdravotnú starostlivosť,“ povedal nový skúsený lekár s dlhoročnou praxou MUDr. Miroslav Angelovič. Pacientom Praktickej Ambulancie sa môže stať každý občan s platným verejným zdravotným poistením SR, ktorý dovŕšil 18 rokov.

Zdroj: Praktická ambulancia

Pre nových pacientov ambulancia vybaví prenos zdravotnej dokumentácie a komunikáciu s doterajším lekárom a zdravotnou poisťovňou, aby aj prechod k novému lekárovi bol pre pacientov “bezbolestný”.

Praktická Ambulancia je otvorená v novostavbe Biznis centra Poštová na Poštovej ulici č. 1 na sídlisku Vlčince neďaleko obchodných centier Atrium-Dubeň, OBI, Kaufland a Lidl, priamo pri frekventovaných zastávkach MHD Obchodná a Poštová. Pre motorizovaných pacientov sa v okolí nachádza dostatok parkovacích plôch.

 

Viac informácií nájdete na www.praktickaambulancia.sk alebo na 041/516 65 10.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Praktická ambulancia