Mestská polícia Žilina vyriešila v prvom februárovom týždni 331 priestupkov a 173 udalostí


Foto: Mestská polícia Žilina vyriešila v prvom februárovom týždni 331 priestupkov a 173 udalostí

Mestská polícia Žilina informovala o svojej činnosti počas 5. týždňa tohto roka, kedy na území mesta zaevidovala a vyriešila spolu až 331 priestupkov. Obyvatelia nahlásili tiež 173 rôznych udalostí, ktorými sa hliadky zaoberali a vyriešili ich. 

Spomedzi všetkých prípadov zverejnila žilinská mestská polícia niekoľko najvážnejších. V stredu 3. februára približne o pol desiatej večer spozorovali príslušníci pri kontrole základnej školy V. Javorku pred vchodom muža, ktorý začal na nich verbálne útočiť.

Súčasne sa kopaním snažil poškodiť služobné vozidlo a napriek opakovaným výzvam odmietal preukázať svoju totožnosť. Nakoľko sa naďalej správal agresívne, bol za použitia donucovacích prostriedkov predvedený na útvar Mestskej polície za účelom vykonania potrebných úkonov pre ďalšie riešenie v správnom konaní.

V nedeľu 7. februára približne v čase o 19:15 hod. oznámil obyvateľ sídliska Hájik, že z krovinatého porastu na poli pod ulicou Petzvalova začul ženský hlas volajúci o pomoc. Na miesto bola ihneď vyslaná hliadka.

„Hliadkou MP priestranstvo skontrolované, na mieste zistené dievča s výraznými hysterickými prejavmi. Ako dôvod svojho správania uviedla, že sa nevie vyrovnať s rozchodom so svojim priateľom. Vzhľadom na zjavne zlý psychický stav bola mladistvá odovzdaná v miesta bydliska do opatery otca,“ spresňuje mestská polícia na svojom webe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina