Kriminalisti z Oravy zadržali podozrivého z trestnej činnosti, našli kradnuté veci aj pervitín


Foto: Kriminalisti z Oravy zadržali podozrivého z trestnej činnosti, našli kradnuté veci aj pervitín Foto: KR PZ Žilina

Kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne v uplynulom týždni zadržali v obci Oravská Lesná 26-ročného Štefana, ktorý je podozrivý z majetkovej trestnej činnosti. Po zadržaní im muž dobrovoľne vydal striekačku s neznámou kryštalickou látkou, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie. Následným skúmaním bolo zistené, že sa jedná o pervitín.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru následne obvinil 26 ročného Štefana (z okresu Námestovo) z pokračovacieho trestného činu krádeže v piatich skutkoch. V jednom z týchto prípadov aj za trestný čin porušovania domovej slobody. Čelí obvineniu aj z drogovej trestnej činnosti,“ potvrdil krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obvinený muž sa mal skutkov dopustiť v období od júla do decembra tohto roka v obciach Oravská Lesná, Lokca a Vasiľov. Z objektov (bytový dom, humno, stajňa, šatňa, firma) mal odcudziť bicykel, elektrické náradie, bandasku s palivom, jazdecké sedlá a jazdeckú prilbu, kameru, rôzne pracovné náradie aj krovinorez.


„Krádežami bola spôsobená celková škoda vo výške najmenej 1.238-€. Časť odcudzených vecí bola počas vyšetrovania zaistená a po vykonaní potrebných úkonov bude vrátená oprávneným osobám. Predbežným skúmaním zaisteného kryštalického materiálu bolo zistené, že ide o pervitín v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 10 bežným jednotlivým dávkam drogy,“ dodal Moravčík.

Na obvineného muža vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina