Sezónu reštartovali aj v CyS - Akadémii Petra Sagana, žilinskí cyklisti stihli dráhové preteky


Foto: Sezónu reštartovali aj v CyS - Akadémii Petra Sagana, žilinskí cyklisti stihli dráhové preteky Foto: Mladší žiaci Lukáš Gardian a Dávid Hulala počas pretekov na dráhe v Brne. Foto: Martina Hulalová

Po absolvovaní niekoľkých sústredení v začiatku roku 2020 zastihli aj mladých cyklistov v CyS – Akadémii Petra Sagana obmedzujúce opatrenia. Znamenalo to komplikácie v oblasti tréningov, zrušenie začiatku pretekovej sezóny a jej posunutie na neurčitý termín. 

V marci cyklisti síce mohli trénovať individuálne alebo maximálne vo dvojiciach, avšak podľa trénerov toto neprinášalo potrebný tréningový efekt. Postupne sa však opatrenia uvoľňovali, a aj oni mohli začať trénovať v menších skupinkách. V posledných týždňoch sa opäť pripravujú naplno.

V uplynulom týždni už v CyS – Akadémii Petra Sagana dokonca stihli odštartovať aj pretekársku sezónu, a to účasťou na medzinárodných pretekoch na dráhe v Brne. Jednalo sa o prvé kolo Brnenského dráhového pohára s kvalitne obsadenou konkurenciou najlepších pretekárov z Čiech a Slovenska. 

„Naši žilinskí cyklisti sa nestratili a najviac sa darilo mladšiemu žiakovi Lukášovi Gardianovi, ktorý obsadil tretie miesto a ďalším silným želiezkom v ohni bol aj junior Martin Svrček, ktorý obsadil miesto druhé. V týchto dňoch už  vieme, že sezóna na Slovensku by sa mala rozbehnúť v tomto týždni a veríme, že aj po uplynulej kríze budeme opäť obsadzovať tie najvyššie priečky v Slovenskom pohári. Najbližšie na našich cyklistov čakajú preteky na Slovakiaringu 11.6. a následne 14.6. na neďalekom letisku v Hričove. Tak držte palce!“ uzavrel Matej Vyšňa zo žilinskej CyS - Akadémie Petra Sagana


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu