Nekvalitné opravy výtlkov na cestách vedenie mesta nepreberie, práce musia byť v požadovanej kvalite


Foto: Nekvalitné opravy výtlkov na cestách vedenie mesta nepreberie, práce musia byť v požadovanej kvalite Foto: Upadnutý kanalizačný poklop po oprave

Mesto Žilina si v apríli objednalo  opravu výtlkov na frekventovaných cestách za viac ako 40-tisíc eur. Prvé práce začala externá spoločnosť Žilinské komunikácie, a.s. realizovať postupne od začiatku mája.

Na niektoré už opravené úseky v centre mesta sa však zo strany obyvateľov a motoristov vzniesla vlna kritiky pod našim príspevkom na Facebooku. Dôvodom je úroveň kvality, ktorú nepovažujú za dostatočnú.

Na vozovkách s realizovanými opravami sa objavili asfaltové záplaty, ktoré sú zvlnené alebo prepadnuté. V iných prípadoch nepokrývajú celú poškodenú časť výtlku.

Čitateľ nás upozornil aj na nevhodne zrealizované práce na kanalizačných poklopoch, ako príklad uviedol ulicu Tajovského, kde sú podľa jeho slov prepadnuté. 


Vyspravovanie vozoviek asfaltobetónovou zmesou patrí medzi štandardné práce v rámci bežnej údržby miestnych komunikácií, tie sa podľa možností miest a obcí vykonávajú každoročne po skončení zimnej sezóny.

Niektoré zrealizované opravy výtlkov v meste Žilina ale neumožňujú vozidlám plynulý a bezpečný prejazd, v krátkom čase by sa to malo zmeniť. Hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík v reakcii na naše otázky k úseku na Komenského ulici informoval, že radnica neprevezme takéto dielo.

Namiesto toho bude žiadať opravu: „Nie, takáto realizácia nebude akceptovaná a prebratá. Práce žiadame realizovať v požadovanej kvalite pre zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ doplnil hovorca mesta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu