Dobrovoľní hasiči pomáhajú v Trnovom ľuďom s nákupmi potravín, v obci Lutiše rozdávajú rúška


Foto: Dobrovoľní hasiči pomáhajú v Trnovom ľuďom s nákupmi potravín, v obci Lutiše rozdávajú rúška

Dobrovoľné hasičské zbory (DHZ) sú v čase mimoriadnej situácie nápomocné občanom v obciach Žilinského kraja. V rámci svojich možností poskytujú pomoc pri zabezpečovaní potravín do domácností najmä pre starších ľudí, či rozdávajú rúška tým, ktorí ich stále nemajú. 

V mestskej časti Žilina - Trnové sa dobrovoľný hasičský zbor rozhodol podať pomocnú ruku osamelým seniorom, ktorí sú v čase šíriacej sa nákazy najzraniteľnejší. Pre tých, ktorí prejavia záujem a požiadajú miestneho poslanca Jozefa Juriša, prípadne členov DHZ, bude zabezpečovaný nákup 3x do týždňa.

Hasiči tak po dohode s poslancom a v spolupráci s miestnymi predajňami potravín zabezpečia základný nákup podľa vopred pripraveného zoznamu a doručia ho až k dverám. Výpomoc môžu využiť občania časti Trnové aj Rosinky, informácie a kontakt získajú priamo v predajniach potravín, alebo môžu zavolať poslancovi.


Dobrovoľní hasiči v obci Lutiše rozdali 600 rúšok

Členovia dobrovoľného hasičského zboru v obci Lutiše (okres Žilina) rozdali za 6 dní celkom 600 rúšok pre miestnych občanov. Výroba bola realizovaná z materiálov, ktoré darovali samotní obyvatelia obce.

Na sociálnej sieti vyzývajú hasiči ľudí, aby brali ohľad na ostatných, podelili sa navzájom a nebrali rúška, ak ich nepotrebujú.

Na výrobu sa spotrebovalo približne 200 metrov látky rôznych farieb, šitie trvalo viac než 50 hodín. Rúška sa podarilo rozniesť do takmer dvesto domácností.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu