Premiéra filmu Sviňa už 7. februára v kine CINEMAX, zúčastní sa aj rodák zo Žiliny Marko Igonda


Foto: Premiéra filmu Sviňa už 7. februára v kine CINEMAX, zúčastní sa aj rodák zo Žiliny Marko Igonda Foto: CINEMART

Film Sviňa bude drsný film, ktorý naozaj verne znázorní realitu, ktorú dnes na Slovensku žijeme. Na slovenské filmové plátna sa dostane veľmi za horúca. Iba pred pár dňami tvorcovia absolvovali poslednú kontrolnú projekciu a už 7. februára o 18.30 hod. bude pripravená premiéra aj v žilinskom v kine CINEMAX.

Premiéry sa zúčastnia aj tvorcovia filmu Mariana Čengel Solčanská a Rudolf Biermann a hlavní protagonisti Jozef Vajda, Braňo Bystriansky, Daniela Droppová, Petra Dubayová, Andrej Remeník a rodák zo Žiliny, herec Marko Igonda.

„Moja postava sa volá Bobo, hrám veľmi úspešného politika, ktorý prechádza nejakými tými svojimi peripetiami. Žijeme v takom čudnom svete, kedy máme na výber úspech alebo česť. A práve to, že spojenie týchto dvoch slov je v dnešnom svete zrejme nemožné, bolo pre mňa nesmierne zaujímavé. Naplnil to vlastne aj scenár, ktorý sme s tvorcami interpretovali cez túto postavu,“ opisuje.


Podľa jeho slov by si ľudia mali film pozrieť, pretože je zrkadlom dnešnej doby: „Myslím si, že každý mladý človek by ho mal vidieť, pretože sila, ktorá z neho ide, tá až absurdita situácií, o ktorých si možno človek povie, že to nie je možné, tak zrazu vidí, že to možné je. A môže pocítiť aj tie následky. Je to určite dobré zrkadlo, ktoré treba vidieť.“

Lístky na slávnostnú premiéru filmu Sviňa v Žiline s účasťou tvorcov a hercov si môžete kúpiť už dnes v kinách CINEMAX. Viac o filme Sviňa nájdete na www.filmsvina.sk.


Miesto: CINEMAX ŽILINA
Dátum: 07.02.2020 - 18:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: CINEMART