PROGRAM: Vo februári sa príďte zohriať do Bábkového divadla Žilina!


Foto: PROGRAM: Vo februári sa príďte zohriať do Bábkového divadla Žilina! Foto: Milo Fabian

Kým za oknom vrcholí zima, v „bábkači“ sme pripravení na všetky druhy divadelných zázrakov. Napríklad sa vieme v okamihu preniesť do horúcej Afriky. Prvé dve nedele v mesiaci totiž zavítame do vyprahnutej krajiny plnej tepla, farieb a zvierat všetkých druhov, aby sme spolu zistili, prečo majú slony dlhé choboty. Kultová inscenácia v réžii Petra Palika, ktorá bola ocenená celoslovenskými Doskami za najlepší kostým sezóny, sa teší na všetkých divákov od troch rokov.

Ďalšie dve februárové nedele po sebe budú patriť našej rozlúčke so zimou. Na javisko sa po dlhej prestávke vráti veselá bábková inscenácia v réžii Silvie Vollmanovej - Klára a 12 mesiačikov. Príbeh o malej Kláre, ktorá zistí, že najlepším superhrdinom zo všetkých je jej vlastný tatko, by si nemali nechať ujsť všetky deti od 4 rokov.

Počas februára nezabúdame ani na Soboty s rozprávkou – obľúbené hravé čítanie a tvorivé dielne pre najmenších poslucháčov, ktoré pre Vás pripravujeme v spolupráci s najlepším kníhkupectvom v meste - Artforum Žilina na Mariánskom námestí.

Február je zároveň mesiacom, keď v divadle už naplno skúšame našu repertoárovú novinku, ktorej vznik z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Tentokrát s bábkarskou režijnou legendou Mariánom Peckom, ktorý pripravuje titul nielen pre našu mládež. A je ním Neprebudený od výnimočného Martina Kukučína, pri príležitosti 100. výročia vzniku slovenského profesionálneho divadla. Držte nám palce, premiéra je naplánovaná na 13. marca o 18:00 hod.

Tešíme sa na všetkých malých aj veľkých divákov! 

  • 02. februára 2020 o 16:00 hod. Zvedavý sloník (3+)
  • 08. februára 2020 o 10:00 hod. Sobota s rozprávkou (hravé čítanie a tvorivé dielne, sála BDŽ)  
  • 09. februára 2020 o 16:00 hod. Zvedavý sloník (3+)
  • 16. februára 2020 o 16:00 hod.  Klára a 12 mesiačikov (4+)
  • 22. februára 2020 o 10:00 hod. Sobota s rozprávkou (hravé čítanie a tvorivé dielne, sála BDŽ)  
  • 23. februára 2020 o 16:00 hod.  Klára a 12 mesiačikov (4+) 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bábkové divadlo Žilina