Horskí záchranári pomáhali v nedeľu večer v Malej Fatre českému turistovi, druhý volal dnes ráno


Foto: Horskí záchranári pomáhali v nedeľu večer v Malej Fatre českému turistovi, druhý volal dnes ráno Foto: ilustračné / Horská záchranná služba

Horskí záchranári z Malej Fatry pomáhali počas dvoch dní dvom českým turistom. K prvému prípadu boli privolaní v nedeľu 18. augusta vo večerných hodinách prostredníctvom tiesňovej linky „18 300“. Pomoc potreboval 24-ročný český turista, ktorý bol po celodennej túre vyčerpaný a nebol schopný ďalšieho postupu.

„Nachádzal sa v lokalite Chleb - juh, v blízkosti Chaty pod Chlebom. Záchranári HZS ho po vyšetrení terénnym vozidlom transportovali do Štefanovej, kde bol odovzdaný rodinným príslušníkom,“ uvádza Horská záchranná služba.

K druhému prípadu vyrážali horskí záchranári dnes 19. augusta v ranných hodinách. Pomoc tentokrát potreboval 42-ročný český turista, ktorého v sedle Medziholie v Malej Fatre uštipla včela do jazyka.

„Na pomoc mu okamžite odišli záchranári HZS, ktorí sa k nemu dostali terénnym automobilom. Po vyšetrení ho transportovali do Štefanovej a keďže u muža nenastala alergická reakcia, ďalej pokračoval na vlastnú žiadosť samostatne,“ doplnila HZS.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba