Tábor bezdomovcov, ktorí znečisťovali odpadkami okolie aj Mostnú ulicu, dalo mesto odstrániť


Foto: Tábor bezdomovcov, ktorí znečisťovali odpadkami okolie aj Mostnú ulicu, dalo mesto odstrániť Foto: Odkaz pre starostu

V oblasti pri predajni Billa na Hlinách sa pred niekoľkými mesiacmi rozložila skupinka ľudí bez domova. Títo si postupne v kríkoch na mestských pozemkoch vybudovali malý tábor a začali sa na mieste zdržiavať trvale. Postupom času však obyvatelia tejto lokality pociťovali problém, nakoľko dochádzalo k znečisťovaniu okolia odpadkami a obťažovaniu ľudí. 

Problémom bolo aj to, že odpadky často končili priamo na frekventovanej ceste prvej triedy - na ulici Mostná. Autá sa pri prejazde úsekom museli vyhýbať nielen igelitovým taškám s odpadkami ale niekedy dokonca aj plechovkám či plastovým fľašiam. Podnet na riešenie problému sa objavil aj na stránke odkazprestarostu.sk.


Necelý týždeň po upozornení informovalo mesto Žilina o vyriešení situácie

„V predošlých dňoch sme zabezpečili vyčistenie tejto lokality. Zároveň bude táto lokalita častejšie monitorovaná policajnými hliadkami, aby nedochádzalo k jej opätovnému znečisťovaniu. Mesto Žilina,“ informoval Odbor životného prostredia MsÚ Žilina.

Na problematickú situáciu osobne upozorňoval aj občiansky aktivista Ján Rzeszoto priamo na stretnutí s Náčelníkom mestskej polície. „Žiadal som na komisii životného prostredia aby toto geto bolo zlikvidované, bohužiaľ nič sa neudialo,“ uviedol v komentári na stránke Odkaz pre starostu.

Mnohí obyvatelia dotknutej lokality sa veľmi potešili, keď sa v krátkom čase od verejného nahlásenia podnetu pristúpilo k jeho vyriešeniu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Odkaz pre starostu