V TOP 10 stredných školách či TOP 10 gymnáziách nie je ani jedna zo Žiliny


Foto: V TOP 10 stredných školách či TOP 10 gymnáziách nie je ani jedna zo Žiliny

Najnovší rebríček Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) ukázal, že v ani jednej z troch kategórií - základné školy, SOŠ a gymnázia -  sa nenachádza škola zo Žiliny. Pri zostavovaní rebríčka zohľadňoval INEKO aj reálne uplatnenie absolventov v praxi, výsledky maturít či kvalitu pedagogického zboru.

Tradične zastupenie Žiline ušlo o chlp

V rebríčku TOP 10 gymnázií mala Žilina ešte v roku 2012 zastúpenie, dokonca dvojnásobné. V tohtoročnom rebríčku sa obidve gymnáziá umiestnili tesne pod čiarou. Na 11. mieste skončilo Gymnázium, Varšavská cesta 1, Žilina a na 12. mieste Gymnázium bilingválne, Tomáša Ružičku 3, Žilina.

Oproti roku 2013 Bilingválne gymnázium Tomáša Ružičku udržalo dvanástu pozíciu a Gymnázium Varšavská si dokonca polepšilo z 19. priečky. V spomenutom roku 2012 však boli obidve školy v TOP 10 - na 7, resp. 9. mieste.

Veríme, že sa spomínaným školám podarí vrátiť späť do desiatky najlepších a rovnako nás prekvapia iné gymnáziá či Stredné odborné školy v roku 2015. Celé rebríčky si môžete prezrieť na http://skoly.ineko.sk/


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu