Zastávka SAD na Nemocničnej ulici funguje od roku 2015 a je piatou najpoužívanejšou v Žiline


Foto: Zastávka SAD na Nemocničnej ulici funguje od roku 2015 a je piatou najpoužívanejšou v Žiline Foto: SAD Žilina

Zriadenie zastávky prímestskej autobusovej dopravy na ulici Nemocničná sa prevádzkovateľovi SAD Žilina potvrdilo ako veľmi dobrý krok. Nová zastávka uľahčuje cestovanie mnohým ľuďom, ktorí cestujú do práce, školy či na vyšetrenia do žilinskej nemocnice.

Zastávka „Nemocničná“ funguje od roku 2015 a v priebehu jedného roka ju využije takmer 72-tisíc cestujúcich. Tento skutočne obdivuhodný počet dokonca každoročne rastie. Zastávka, ktorá sa nachádza medzi zastávkami Žilina, A. Bernoláka a Žilina, Na Horevaží, Tesco hypermarket je tak piatou najpoužívanejšou zastávkou z prímestských zastávok v Žiline.

„Využívajú ju najmä cestujúci zo smeru Rajec, Čičmany, Lietavská Lúčka, Babkov, Brezany, Ovčiarsko alebo Bytča (cez Hričov). Zastávka Nemocničná umožňuje cestujúcim bližší prístup k prímestskej doprave pacientom nemocnice, žiakom a študentom k školám zdravotná, poľnohospodárska a Gymnázium Varšavská, zamestnancom v blízkych podnikoch úradoch a obchodoch do práce, a, samozrejme, aj obyvateľom najväčšieho sídliska Vlčince,“ uvádza Slovenská autobusová doprava Žilina.

Cestujúci sú so zastávkou veľmi spokojní, uľahčuje im prístup tam, kde to najviac potrebujú. Využívajú ju aj ľudia cestujúci do práce na nočné zmeny. SAD Žilina touto zastávkou doplnila sieť zastávok na území mesta, ktoré umožňujú cestujúcim z regiónov vystúpiť čo najbližšie k cieľu ich cesty.

„Cestujúci si na zastávku rýchlo zvykli. Dokonca tí, ktorí prichádzajú do nemocnice z oblasti Kysúc či Terchovskej doliny autobusovou dopravou, na autobusovej stanici vystúpia zo svojho autobusu a prestupujú na autobus smer Rajec či Bytča,“ vyjadril svoju spokojnosť nad užitočnosťou zastávky Nemocničná generálny riaditeľ SAD Žilina Peter Pobeha.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SAD Žilina