Značka zakazujúca odbočovanie z chodníka na Hlinách 3 už zmizla, Puškinova sa mení na jednosmerku


Foto: Značka zakazujúca odbočovanie z chodníka na Hlinách 3 už zmizla, Puškinova sa mení na jednosmerku
Galéria: 7 fotiek
Foto: čitateľ

Pred niekoľkými dňami nás čitateľ upozornil na kuriózne osadenú značku v Žiline, ktorá sa nachádzala na Hlinách III. Dopravná značka zákaz odbočovania vpravo bola osadená vedľa chodníka so stĺpikom, cez ktorý logicky motorové vozidlo neprejde. Nová značka bola súčasťou čerstvo osadeného dopravného značenia, ktoré reflektuje zmeny na Puškinovej ulici.

Po novom už obyvatelia nemôžu vyjsť na Mostnú ulicu tak ako doteraz, dôvodom je zjednosmernenie premávky. Niekoľko dní po osadení značka zmizla, na jej mieste sa nachádza už len stojan. Zmeny na ulici nastali kvôli novovznikajúcemu obytnému komplexu Bulvar Residence. 

Zo značky na pravej strane zostal na mieste už len stĺp.

„Toto dopravné značenie je umiestnené v súlade s projektovou dokumentáciou, ktorá je potrebná ku kolaudačnému rozhodnutiu.  Na základe rozhodnutia vlastník stavby požiada mesto Žilina, konkrétne odbor dopravy o vydanie dopravného určenia. Mesto na základe žiadosti schválenej Okresným dopravným inšpektorátom vydá dopravné určenie. Stavba je v súčasti ešte neskolaudovaná,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová. 

Bulvar residence prinesie na mieste v blízkosti zastávky MHD Mostná spolu 44 bytových jednotiek. Bytový komplex vzniká v lokalite, v ktorej bola predošlým investorom niekoľko rokov osadená betónová platňa bez ďalšieho posunu vo výstavbe. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu