Cestári na Orave museli dnes ráno vyraziť na cesty, chladné počasie prinieslo prvú poľadovicu


Foto: Cestári na Orave museli dnes ráno vyraziť na cesty, chladné počasie prinieslo prvú poľadovicu Foto: ŽSK

Cestári na Orave už majú za sebou prvý zimný výjazd. Chladné počasie, ktoré k nám v posledných dňoch dorazilo, prinieslo so sebou aj poľadovicu. Tá pokryla niektoré cesty, preto bolo nevyhnuté vykonať na nich zimnú údržbu.

„Náhla zmena počasia so sebou priniesla aj prvé zásahy cestárov. Na Orave v oblasti Roháčov snežilo a teplota klesla pod nulu. Situácia nás však neprekvapila. Správa ciest zabezpečila na základe predpovedí počasia pohotovosť na všetkých svojich pracoviskách a ukázalo sa to ako veľmi dobrý ťah,“ uviedol riaditeľ Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja Pavol Liška.

Na Orave v oblasti Roháčov bolo posypaných zhruba 80 km ciest

„Bola poľadovica, posypom sme eliminovali možnosť šmyku. V teréne boli vozidlá Závodu Orava v Dolnom Kubíne, Námestove a Trstenej. V ostatných regiónoch bola situácia zatiaľ pokojná. Teplota vozovky je v plusových hodnotách,“ uzavrel.

Strediská Správy ciest ŽSK a ich zamestnanci zostávajú aj naďalej v pohotovosti, aby v prípade potreby zasiahli a zabezpečili bezpečný prejazd na cestách v správe Žilinskej župy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK