V pondelok začína škola, žilinská SAD-ka v tejto súvislosti vypraví takmer o 500 spojov viac


Foto: V pondelok začína škola, žilinská SAD-ka v tejto súvislosti vypraví takmer o 500 spojov viac Foto: ilustračné

Od pondelka 3. septembra vypraví SAD Žilina pre všetkých školákov denne až o 495 spojov viac, ako počas školských prázdnin. Spoje sú v cestovných poriadkoch označené číslicou 10. Cestovné poriadky žiackych spojov sa každoročne aktualizujú na základe požiadaviek zriaďovateľov škôl - Žilinského samosprávneho kraja, jednotlivých obcí alebo priamo jednotlivých škôl.

„Najväčšiu pozornosť venujeme spojom pre najmenších žiačikov, ktoré zabezpečujú prepravu v obciach tak, aby podľa možnosti, boli čo najviac prispôsobené začiatku a koncu vyučovania a tak zabezpečili bezpečnú a spoľahlivú prepravu detí do školy,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová.

Niektoré obce sú príliš dlhé, autobusová doprava je nevyhnutnosťou

„Napríklad, do ZŠ Hôrky sa zvážajú deti z Ovčiarska, Bitarovej aj Brezian, obec Veľké Rovné alebo Terchová či Dlhé Pole, sú tak dlhé obce, že bez pomoci autobusovej dopravy, by sa deti ťažko dostávali do školy. A takých prípadov je veľmi veľa v celom regióne,“ dodala.

Aj v tomto školskom roku sa môžu rodičia, alebo žiaci a študenti vyhnúť radám v klientskych centrách a vybaviť žiacku dopravnú kartu alebo dobiť kredit prostredníctvom e-shopu, teda z pohodla vlastnej obývačky. Stačí navštíviť webovú stránku dopravcu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS SAD Žilina