V Žiline nahlásili pravdepodobne ukradnuté vozidlo, k prípadu dorazila aj kriminálna polícia


Foto: V Žiline nahlásili pravdepodobne ukradnuté vozidlo, k prípadu dorazila aj kriminálna polícia

Dnes 17. augusta v podvečerných hodinách bolo na políciu v Žiline nahlásené, že na ulici Kragujevská parkuje pravdepodobne odcudzené osobné vozidlo. Podozrenie vzniklo na základe preverovania evidenčných čísel v aplikácií s kradnutými autami s názvom HAKA.

Okoloidúca osoba preverovala prostredníctvom aplikácie vozidlá, ktoré boli podozrivo zaparkované. Pri preverení sa zistilo, že evidenčné čísla okresu Bratislava, ktoré boli nasadené na vozidle značky Mazda šedej farby, majú patriť vozidlu značky Peugeot čiernej farby.

Na miesto dorazila hliadka polície a následne o niečo neskôr aj kriminálna polícia. Pre podozrenie, že vozidlá môžu byť odcudzené, sa malo pristúpiť k ich zaisteniu a odtiahnutiu.

Vozidlá neboli ukradnuté, evidenčné čísla však boli nesprávne

Zakrátko sa však na miesto dostavil majiteľ oboch áut, ktorý uviedol, že nie sú kradnuté a predložil doklady. Evidenčné čísla nesedeli, nakoľko bolo podľa majiteľa vozidlo Mazda dočasne vyradené z evidencie. Aby sa dotyčný pán vyhol jeho odtiahnutiu, nasadil naň iné tabuľky. To však nie je dovolené.


Kriminálna polícia následne prenechala prípad hliadke z oddelenia Žilina - Západ, ktorá vykonala preverenie dokladov aj vozidiel. Tie majiteľ bez problémov sprístupnil.

V tomto prípade sa opäť ukázalo, že mnohí ľudia sú všímaví a majú záujem pomôcť tým, ktorí sa stali obeťami krádeže. Prostredníctvom aplikácie HAKA môžete skontrolovať akékoľvek autá, stačí zadať evidenčné číslo alebo VIN číslo a do pár sekúnd zistíte, či je vozidlo v pátraní. 

Vďaka systému HAKA sa doteraz podarilo nájsť vyše 40 ukradnutých áut.

Pre aktuálne informácie sledujte skupinu na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/546397385559448/

Alebo si priamo nainštalujte aplikáciu: 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu