Megatalent Benés prestupil za rekordnú sumu - ide o najdrahší prestup v histórii Slovenska


Foto: Megatalent Benés prestupil za rekordnú sumu - ide o najdrahší prestup v histórii Slovenska Foto: Facebook Borussia Mönchengladbach

Po špekuláciach o prestupovej sume, ktorú za ešte stále len 18 ročného Lászla Bénesa zaplatil nemecký prvoligista Borusia Mönchengladbach, vniesol do rekordného prestupu nové svetlo hráčsky agent Karol Csontó. Ten uviedol, že by sa malo jednať o rekordnú sumu, ktorej výška predbehla prestupové čiastky za Vratislava Greška alebo Tomáša Hubočana.

“Po piatich mesiacoch rokovaní sa nám podarilo uzavrieť tento transfer. V Gladbachu ho sledovali od štrnástich rokov, asi štrnásťkrát ho videli naživo a presne vedeli, ako napreduje. Preto sa nebáli zaplatiť sumu, čo výrazne presiahla 5-5,5 milióna eur a prekonala tak čiastky, za ktoré zo Slovenska odišli Vratislav Greško alebo Tomáš Hubočan. To je jasný dôkaz toho, ako veľmi chcel klub tohto nášho hráča, keď bol ochotný zaplatiť takú obrovskú transferovú sumu. Je to obrovský rešpekt pre slovenský futbal a pre hráča samotného”
uviedol hráčsky agent Karol Csontó zo zastupiteľskej spoločnosti Stars & Friends.



“Určite to bude veľký posun vpred. V Žiline som zažil skvelé momenty, nezabudnuteľné je najmä domáce stretnutie Európskej ligy s Bilbaom, v ktorom sme otočili nepriaznivý stav 0:2 na 3:2. Dúfam, že takto sa mi bude dariť aj v Borussii a urobím všetko, aby som sa čo najrýchlejšie dostal do základnej zostavy. Vždy som mal najvyššie ciele, od malička som si prial obliekať dres Manchestru United,” uviedol Benés, ktorý v Žiline pôsobil necelý rok a pol.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu