AKTUÁLNE: Kandidatúru na primátora Žiliny ohlásil Martin Kapitulík, je druhým známym kandidátom


Foto: AKTUÁLNE: Kandidatúru na primátora Žiliny ohlásil Martin Kapitulík, je druhým známym kandidátom
Galéria: 4 fotky

Dnes 15. mája 2018 oznámil svoj zámer kandidovať na post primátora mesta Žilina v tohtoročných voľbách v poradí druhý kandidát, ktorým je Martin Kapitulík. Súčasný poslanec Mestského zastupiteľstva v Žiline aj Žilinského samosprávneho kraja má 32 rokov. V minulosti kandidoval na funkciu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky za stranu #SIEŤ, neskôr bol poradcom ministra dopravy.

V mestskom zastupiteľstve pôsobí za obvod Solinky, angažuje sa vo viacerých oblastiach, nevynímajúc šport, v ktorom prednedávnom spustil spolu s Andrejom Mozolánim, Jozefom Michalekom a Bohdanom Iljaškom občianske združenie ZA ŠPORT.

Boj proti diviakom a odkúpenie športovej haly z rúk súkromníka

V poslednom období mohli Žilinčania vnímať jeho aktivitu prostredníctvom boja proti diviačej zveri z pozície povereného koordinátora Mesta Žilina pre elimináciu nebezpečenstva diviačej zveri. V rámci opatrení poslanci schválili napríklad elektrický plot v okolí sídliska Hájik.

V apríli navhrol aplikovať myšlienku polopodzemných kontajnerov aj v Žiline a spustil pocitovú mapu Žilinčanov. Martin Kapitulík zároveň vedie boj za odpredaj Športovej haly na Bôriku v Žiline späť do vlastníctva mesta od spoločnosti SIRS, a.s., petícia v tejto veci prekročila pred rokom hranicu 5-tisíc podpisov.


Predstavenie kandidatúry prebehlo v rámci happeningu v žilinskom hoteli Holiday Inn, zúčastnilo sa ho podľa našich odhadov viac ako 300 ľudí. V tíme, spolu s ktorým ohlásil Kapitulík kandidatúru, sa nachádza súčasný poslanec Peter Durmis či basketbalový funkcionár Ondrej Šoška. Ďalšími členmi tímu sú Marek Frťala, Michal Michalek, Miroslava Šufáková a Milan Chvíla.

Kapitulík chce dosiahnuť životnú úroveň ako v západných mestách

„Žiline chýba impulz, akčnosť, akákoľvek vízia a zmyslu­plná koncepcia rozvoja. Už dlho mám víziu a program Silnej Žiliny. Kým sa ostatní vyhovárajú, donekonečna debatujú a mrhajú potenciálom nášho mesta, ja sa snažím prinášať riešenia. Nielen o nich hovorím, ale ich aj reálne presadzujem. Vždy sa snažím hľadať rozumnú cestu, ako dosiahnuť cieľ. A mojím cieľom je, aby Žilinčania mohli žiť minimálne tak kvalitný ži­vot ako obyvatelia vyspelých miest v Nemecku, Rakúsku či Francúzsku,“ uvádza druhý ohlásený kandidát na primátora na webovej stránke silnazilina.sk

Martin Kapitulík je rodeným Žilinčanom, ktorý vyrastal v mestskej časti Brodno. Vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave, presnejšie Fakultu podnikového manažmentu. V profesijnom živote sa živí správou a prenájmom nehnuteľností. V zastupiteľstve Žilinského samosprávneho kraja pôsobí už druhé funkčné obdobie.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu