KPŠ Nereus Žilina úspešný aj na Zimných majstrovstvách Slovenska starších a mladších žiakov


Foto: KPŠ Nereus Žilina úspešný aj na Zimných majstrovstvách Slovenska starších a mladších žiakov Foto: Martin Vaňo, Peter Sukeník

Na žiackych Zimných majstrovstvách Slovenska žiakov Klub plaveckých športov Nereus Žilina reprezentovalo 35 plavcov. Z tohto počtu sa predstavilo 20 mladších žiakov v Šamoríne – Čilistove v dňoch 1. až 3. decembra, o týždeň neskôr reprezentovalo Nereus 15 starších žiakov v Dolnom Kubíne.

V kategórii mladších žiakov si striebornú medailu na 100m motýlik a limity do juniorskej reprezentácie časom 1:10.06 vyplávala Petra Štaudingerová. Zároveň bola aj členkou štafety na 4x50m voľný spôsob, kde spolu s Nelou Manga, Alexandrou Hrnčárovou a Leou Gelatíkovou získali bronzovú medailu.


Spomedzi chlapcov bol jediný medailista Michal Timko, ktorý získal v disciplíne 200m motýlik časom 2:43.61 bronzovú medailu.


V kategórii starších žiakov už tradične bola najúspešnejšia dvojica Roman Ftorek (1-2-3) a Emma Marušáková (1-3-2), ktorá je aj juniorskou reprezentantkou SR. Obidvaja si vyplávali po 6 medailí a po jednom majstrovskom titule. Roman Ftorek sa stal majstrom v disciplíne 200m motýlik, Emma Marušáková majsterkou na 100m znak.

Striebornú medailu vyplávala štvorica dievčat Emma Marušáková, Dominika Jankovičová, Alica Seidlová a Nina Manga na štafete 4x50m voľný spôsob, pričom len o 8 stotín sekundy ich delilo od titulu! Ten nakoniec putoval do Trnavy. Všetkým účastníkom k dosiahnutým výsledkom gratulujeme.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Nereus Žilina