Na Staromestských slávnostiach v Žiline mal vystúpiť Desmod, ich manažér však účasť poprel


Foto: Na Staromestských slávnostiach v Žiline mal vystúpiť Desmod, ich manažér však účasť poprel Foto: ilustračné, mesto Žilina

Pre niekoľkými dňami sme uverejnili článok, ktorý hovorí o zmluve medzi mestom Žilina a súkromnou spoločnosťou, ktorá sa bude podieľať na hlavnom programe podujatia Staromestské slávnosti v Žiline. Trojdňové podujatie lákajúce mnoho návštevníkov sa bude konať od štvrtku 16. júna do soboty 18. júna. 

Úlohou firmy bude napríklad aj zaobstaranie ozvučenia, osvetlenia či pódií a videoprojekcie. Dodávateľ bol vybraný formou verejnej súťaže a svojím odpisom sa zaviazal, že zabezpečí vystúpenie štyroch headlinerov a štyroch hudobných skupín, ktoré požaduje samospráva. Výber ostatných interpretov, spevákov a skupín už zostáva v réžii dodávateľa.

Po uverejnení článku, ktorého obsahom bola spomínaná zmluva, nás kontaktoval manažér skupiny Desmod. Plánovaný koncert poprel a požiadal nás, aby sme fanúšikov nezavádzali. „Desmod sa určite na Staromestských slávnostiach nepredstaví. Niekto klame a zavádza vás aj mesto a aj našich fanúšikov. Je to celé divné a smutné,“ uviedol manažér Desmodu Michal Malicher.

Dodávateľskej firme ERATOS, s. r. o., ktorá sa zaviazala aj zabezpečením spomínaných headlinerov, zaplatí mesto Žilina za služby súvisiace s usporiadaním Staromestských slávností 2022 sumu 59 880 eur vrátane DPH. Ako sa však píše v zmluve, ak dodávateľ nezabezpečí niekoho „z účinkujúcich uvedených v bode 2“ (t. j. Zuzana Smatanová, Peter Nagy, Gladiátor, Desmod, Helenine oči, Bijouterrier, J. Arzén, Los Brados, pozn. autorky), musí rokovať s mestom Žilina „o výbere náhradnej kapely alebo účinkujúceho v porovnateľnej kvalite a hodnote“.


(Aktualizované o 14:05)

Žilinská samospráva reaguje na vzniknutú situáciu
Hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík nás krátko po uverejnení článku kontaktoval s cieľom upresniť informácie. Špecifikácia v zmluve totiž nekorešponduje s tým, o čo má samospráva záujem.

Podľa Miškovčíkových slov má mesto záujem o kapelu Desmod a Robo Šimko. Nedorozumenie pravdepodobne vzniklo z dôvodu rozdelenia skupiny, pričom jedna sa volá Desmod a druhá Desmod a Robo Šimko.

V podpísanej zmluve je teda názov Desmod – ten, kde je spevák Kuly, uvedený nesprávne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu