Cyklotrasa zo Žiliny do Terchovej je jednou z najkrajších v kraji, vedie po lesných cestičkách takmer mimo dopravy


Foto: Cyklotrasa zo Žiliny do Terchovej je jednou z najkrajších v kraji, vedie po lesných cestičkách takmer mimo dopravy Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Od mája je v Žilinskom kraji otvorená cyklosezóna. Ak neviete, kam sa vybrať na nenáročnú cyklotúru, prinášame vám tip na víkendový výlet v kraji. Trasa je taktiež bezpečná a oddychová, keďže sa zo Žiliny až do centra Terchovej môžete dostať takmer mimo zóny dopravy. 

Trasa, ktorá vznikla v roku 2012 je jednou z najkrajších regionálnych trás v oblasti Žiliny. Smerovka informuje, že cykloturistov čaká do Terchovej 31,2 km.

Trasa začína pri križovatke cykloturistických trás smerom na Zádubnie a Zástranie pri soche Milana Hurbana. Na tomto mieste môžete vidieť jednu z najstarších architektonických pamiatok na území mesta Žilina - Budatínsky hrad. V dispozícii hradu sa nachádza múzeum, Drotársky pavilón, kaplnka z 18. storočia i kaviareň. 


Celá cyklotrasa sa tiahne cez poľné a lesné cestičky cez Zástranie, Kotrčinú Lúčku, Horný Vadičov, Lutiše až do obce Terchová. Po ceste sa môžete zastaviť aj v lokalite Stráň, odkiaľ sú pekné výhľady na okolie.

Terchová je ideálnym miestom pre milovníkov prírody, turistiky či cyklistiky. Obec ponúka široké možnosti aktivít, môžete sa zastaviť napríklad pri soche Juraja Jánošíka či vyjsť na vyhliadkovú vežu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu