Na ceste prvej triedy pod Strečnom dnes vymenili dopravné značenie, obmedzenia v pruhoch sa zmenili


Foto: Na ceste prvej triedy pod Strečnom dnes vymenili dopravné značenie, obmedzenia v pruhoch sa zmenili Foto: KR PZ Žilina

Na frekventovanej ceste prvej triedy I/18 spájajúcej Žilinu a Martin došlo k zmene dopravného značenia. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Po výmene zvislých značiek bola zmenená organizácia dopravy v ľavom aj pravom jazdnom pruhu.

Podľa informácií Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline bolo počas dnešného dňa (17. februára) značenie vymenené v smere jazdy zo Žiliny do Martina.

Pôvodné dopravné značky vyznačovali dva jazdné pruhy. Pravý bol určený pre pomalé vozidlá a rýchlosť v ňom bola obmedzená na maximálne 70 kilometrov za hodinu. V ľavom mali zakázanú jazdu nákladné vozidlá, autobusy a traktory, pričom tu platila deväťdesiatka.


Po novom platí zákaz jazdy vyznačeným vozidlám v ľavom pruhu (nákladné, autobusy, traktory) a rýchlosť obmedzená na 70 kilometrov za hodinu iba pre nákladné autá jazdiace v pravom pruhu. Z toho vyplýva, že vodiči ostatných motorových vozidiel môžu plnohodnotne využívať oba jazdné pruhy pre jazdu rýchlosťou až 90 kilometrov za hodinu.

Vďaka úprave sa tiež budú môcť motoristi bezpečne vyhnúť rýchlejšie idúcemu vozidlu bez toho, aby museli spomaliť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu