Petíciu proti výstavbe domov na ihrisku v Bánovej podporilo vyše 1750 ľudí


Foto: Petíciu proti výstavbe domov na ihrisku v Bánovej podporilo vyše 1750 ľudí

Približne v polovici apríla sme informovali o tom, že súkromnému investorovi sa podarilo vysporiadať vybrané pozemky pri kostole v Bánovej. Tie dnes slúžia ako ihrisko a športové plochy, hoci nie sú v najlepšom stave.

Miestni obyvatelia sú proti zámeru výstavby, o ktorom svedčí snaha investovala o zmenu funkčného využitia pozemkov na obytnú funkciu dvojpodlažných domov. Majiteľ pozemkov žiada prehodnotiť klasifikáciu v súvislosti s požiadavkami na dokumentácie Územný plán mesta Žilina – zmeny a doplnky číslo 8.

Od prípadného začatia výstavby je celý proces ešte veľmi ďaleko, čo potvrdil hlavný architekt mesta Žilina Rudolf Chodelka. Poslanci síce rokovať o bode ohľadom požiadaviek, vrátane tej zo strany investorov, aj v prípade schválenia ale len požiadavku posunú do ďalšieho rozhodovania.

Znenie petície, ktorú obyvatelia Bánovej adresovali mestu

Voči zámeru sa obyvatelia mestskej časti búria už v tejto fáze, jedným z dôvodov je absencia športovísk v Bánove. Preto začali spisovať petíciu a ako nás v týchto dňoch informovala jedna z hlavných iniciátoriek, podporu vyjadrilo už už vyše 1750 obyvateľov.


„Za záchranu ihriska v Bánovej sme vyzbierali viac ako 1750 hlasov a ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili. Petícia je teraz podaná na meste a veríme, že v utorok na zastupiteľstve primátor stiahne predmetnú žiadosť investora o preklasifikovanie pozemkov z ihriska na stavebné,“ dodáva obyvateľka miestnej časti.

Bánovčania žiadajú mesto o riešenie situácie a vysporiadanie pozemkov: „Tiež ale veríme, že mesto bude riešiť ďalšiu budúcnosť tohto ihriska a posnaží sa o získanie pozemkov a následnú obnovu športovísk. Tak, aby mohli slúžiť ľuďom.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu