Rekonštrukcia mosta v Krásne nad Kysucou ide podľa plánu, ukončená bude v októbri


Foto: Rekonštrukcia mosta v Krásne nad Kysucou ide podľa plánu, ukončená bude v októbri Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začala v júni s rekonštrukciou mosta na ceste prvej triedy v Krásne nad Kysucou. Dôvodom boli viaceré poškodenia vozovky, nefunkčné mostné závery či obnažená a korodujúca betonárska výstuž.

Rekonštrukcia rozhodne musela prísť. Vymieňame hydroizoláciu, opravujeme výtlky na vozovke, mostné závery a odvodňovanie. Práce na moste realizujeme v dvoch etapách. Aktuálne prebieha prvá etapa, v rámci ktorej opravíme väčšiu časť mosta,“ informuje NDS na sociálnej sieti.


Čiastočná uzávierka cesty prvej triedy v úseku mosta potrvá do 16. augusta

Doteraz sa pracovalo na vyfrézovaní vozovky, vybúraní spádového betónu a zhotovení nového vyrovnávacieho betónu. Pracovníci tiež osadili nové odvodňovače a mostné závery. Pri prácach boli zistené poškodenia vo väčšom rozsahu, ako sa pôvodne rátalo. Termín dokončenia opráv by však nemal byť ovplyvnený.

„Napriek tomu, že počas opráv sme zistili poškodenie betónu rímsy vo väčšom rozsahu ako bolo pôvodne predpokladané, práce naviac by nemali znamenať posunutie termínu dokončenia rekonštrukčných prác. Naďalej ich plánujeme dokončiť v októbri,“ uzatvára Národná diaľničná spoločnosť.

Vozovka bude počas celej doby trvania rekonštrukcie zúžená na jeden jazdný pruh minimálnej šírky 2,75 metra so striedavo vedenou dopravou za použitia svetelnej signalizácie. Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť v tomto úseku, trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie dopravného značenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť