Obľúbená hojdačka v Lietavskej Svinnej je definitívne preč, strom niekto odpílil


Foto: Obľúbená hojdačka v Lietavskej Svinnej je definitívne preč, strom niekto odpílil

Pred približne dvomi rokmi vznikla nad obcou Lietavská Svinná pri Žiline lákavá atrakcia. Na vrchu Skalka umiestnili dobrovoľníci adrenalínovú hojdačku, ktorá poskytovala jedinečný zážitok v podobe letu vo výške približne 30 metrov. Príjemným bonusom bol dokonalý výhľad na Lietavský hrad.

Prevádzku hojdačky sprevádzali počas niekoľkých mesiacov viaceré problémy. Kvôli neporiadku v jej okolí hrozilo, že bude demontovaná, situácia sa však postupne upokojila a návštevníci začali udržiavať poriadok a smeti odnášať so sebou.

Odpadky ale neboli jediným problémom. Obyvateľov obce Lietavská Svinná trápil najmä zvýšený počet áut, ktoré sa im premávali ulicami, keď sa ľudia presúvali za atrakciou. Problematické bolo aj parkovanie na súkromných pozemkoch.

Niektorí z obyvateľov obce vzali už minulý rok situáciu do vlastných rúk a v máji hojdačku odrezali. Klub Slovenských turistov Lietavská Svinná sa vtedy, spolu s obecným úradom, snažil o vyriešenie parkovania a tiež ošetrenie právnej stránky prevádzkovania atrakcie. 


Hojdačku sa napokon podarilo opäť sprevádzkovať a mnohí sa tešili na jej vyskúšanie. Návštevníci tejto atrakcie však zostali sklamaní, keď vo štvrtok 14. mája prišli na vrch Skalka. Strom, na ktorom bola hojdačka zavesená, niekto spílil. Nájsť nové miesto pravdepodobne nebude jednoduché.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu