Doobednajší požiar v centre sociálnych služieb v Likavke si vyžiadal život 70-ročného muža


Foto: Doobednajší požiar v centre sociálnych služieb v Likavke si vyžiadal život 70-ročného muža Foto: ilustračné / likavka.dsszsk.sk

Dnes 31. júla 2018 vypukol krátko po pol jedenástej požiar v centre sociálnych služieb LIKAVA, ktorého zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj. Zariadenie sa nachádza v obci Likavka v okrese Ružomberok, okamžite po ohlásení na Krajské operačné stredisko boli k udalosti vyslaní hasiči z hasičskej stanice v Ružomberku s dvoma kusmi hasičskej techniky.

Aj napriek rýchlemu zásahu hasičov a policajtov, ktorým sa podarilo evakuovať osoby na mieste, jedna podľahľa splodinám horenia. Obeťou je 70-ročný muž, ktorý bol evakuovaný z izby. Požiar vznikol na prvom poschodí. 

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiarom je zasiahnutá jedna z miestností sociálneho zariadenia. Hasiči po príchode evakuovali z objektu sedemnásť osôb a začali s oživovaním jednej osoby, ktorá bola intoxikovaná splodinami horenia. Odovzdali ju do opatery Záchrannej zdravotnej služby, ale zranenú osobu sa nepodarilo oživiť,“ informoval Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Žiline.


Pri nešťastí pomáhali aj dobrovoľní hasiči, čo spôsobilo požiar, je zatiaľ neznáme. „Na miesto udalosti bol vyslaný evakuačný autobus zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Profesionálni hasiči na mieste udalosti spolupracovali s členmi dobrovoľného hasičského zboru obce Likavka. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ doplnil Panák.

Na mieste pomáhali aj policajtiv z Obvodného oddelenia Policajného zboru Ružomberok, polícia už začala trestné stíhanie. Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku. V súvislosti s touto udalosťou vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Na miesto cestuje aj predsedníčka žilinskej župy Erika Jurinová. „Kvôli dnešnej mimoriadnej udalosti v Centre sociálnych služieb Likava prerušila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová svoj pracovný program a ide na miesto nešťastia. Po preverení situácie poskytne stanovisko,“ informovala hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu