23-ročná Patrícia a 23-ročný Branislav jazdili cez víkend opití, obaja nafúkali nad 1,5 promile


Foto: 23-ročná Patrícia a 23-ročný Branislav jazdili cez víkend opití, obaja nafúkali nad 1,5 promile Foto: ilustračné

23-ročná Patrícia z Čadce čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V noci zo soboty 28. júla na nedeľu 29. júla viedla po ceste II. triedy v Čadci osobné vozidlo Škoda Superb. Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca toto vozidlo zastavila a vodičku vyzvala na vykonanie dychovej skúšky na alkohol. Tá dopadla s pozitívnym výsledkom 0,74 mg/l, čo je v prepočte 1,54 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. 

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky však čelí aj 23-ročný Branislav z okresu Martin. Mladík v tú istú noc viedol po ceste III. triedy v obci Dubové (okres Turčianske Teplice) osobné vozidlo Škoda Felicia. Vozidlo zastavila hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turčianske Teplice a aj v tomto prípade vyzvala vodiča na vykonanie dychovej skúšky na alkohol. Počas kontroly sa podrobil vodič dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,87 mg/l, čo je v prepošte 1,81 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

„Policajti obidvom obvineným obmedzili osobnú slobodu a zadržali im vodičské preukazy. V oboch prípadoch bolo skrátené vyšetrovanie skončené a spisy boli predložené prokurátorom s návrhom na podanie obžaloby na obvinených. Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na 1 rok,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Policajti chytili 24 vodičov pod vplyvom alkoholu

V uplynulom týždni (30. týždeň) policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 24 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.

Dychové skúšky u opitých vodičov dopadli nasledovne:

  • 13 vodičov nad jedno promile
  • 11 vodičov do jedného promile


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina