Na štart 35. ročníka Rajeckého maratónu sa opäť postavia stovky bežcov, odštartuje ho Matej Tóth


Foto: Na štart 35. ročníka Rajeckého maratónu sa opäť postavia stovky bežcov, odštartuje ho Matej Tóth Foto: archív MKR

Už 11. augusta 2018 čaká všetkých športovcov a fanúšikov nezabudnuteľný zážitok - Rajecký maratón 2018, ktorý ponúkne okrem kráľovskej disciplíny aj ďalšie štyri. Tretí najväčší maratón na Slovensku pridružil k sebe ďalšie štyri disciplíny - 12. ročník polmaratónu, 14. ročník inline polmaratónu, 11. ročník hobby behov a 2. ročník štafety polmaratónu. Štart všetkých disciplín je naplánovaný na 9:00 hod.

Ďalším veľkým lákadlom je účasť majstra sveta v chôdzi na 50km a olympijského víťaza Mateja Tótha. Matej v Rajci odštartuje všetky disciplíny, zabehne si spolu s deťmi hobby behy a bude mať veľkú autogramiádu.

Bohatý kultúrny program aj úplna uzávera cesty

„Osobitnú pozornosť si zaslúži štafetový polmaratón, ktorý sa, aj keď má iba svoj druhý ročník, teší veľkej popularite. Štafeta je skvelou možnosťou pre všetkých, ktorí nemajú natrénované na polku či celý maratón, no napriek tomu chcú zažiť výnimočnú atmosféru Rajeckého maratónu,“ dodáva Jozef Rybár z Maratón klubu Rajec.

Stačí vytvoriť 2-4 členné tímy a tak odbehnúť trasu polmaratónu. Už dnes máme v štartovke zaujímavé tímy súrodencov, kamarátov či kolegov z firiem. Program je pripravený aj pre návštevníkov, od rána bude na námestí v Rajci množstvo stánkov s najrôznejším tovarom, na pódiu vystúpi množstvo kapiel, okrem iných Smola a hrušky a headliner celého večera, Horkýže Slíže.


S rozsiahlym podujatím tradične prichádza aj úplná uzávierka trasy pre všetky motorové vozidlá na ceste z Rajca do Čičmian v čase od 8:30 hod. do 14:00 hod. Už druhý rok po sebe sa organizátorom podarilo vybaviť úplnú uzávierku cesty, čo prispeje k maximalizácii bezpečnosti pretekárov. V uvedenom čase nebude možný priechod motorových vozidiel po ceste z Rajca do Čičmian.

 



Rajecký maratón 2018
Dátum: 11.8.2018
Štart všetkých disciplín: 9:00
Bežecké disciplíny:
- 35. ročník maratónu
- 12. ročník polmaratónu
- 14. ročník inline polmaratónu
- 11. ročník hobby behov
- 2. ročník štafety polmaratónu


 

Miesto: Rajec
Dátum: 11.08.2018 - 09:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu