Leteckí záchranári v stredu pomáhali 70-ročnej žene po kolapse, svedkovia do príchodu resuscitovali


Foto: Leteckí záchranári v stredu pomáhali 70-ročnej žene po kolapse, svedkovia do príchodu resuscitovali Foto: ilustračné

V stredu 25. júla absolvovali leteckí záchranári zo Žiliny zásah v Turzovke. Išlo o kolapsový stav 70-ročnej ženy, u ktorej došlo k náhlej zástave obehu s následným bezvedomím. Prítomní svedkovia našťastie zahájili okamžitú laickú resuscitáciu.

„Po príchode rýchlej zdravotnej pomoci pokračovali záchranári v rozšírenej resuscitácii, ktorá bola úspešná. Lekár leteckých záchranárov jej následne doplnil ďalšiu potrebnú liečbu a po zabezpečení základných životných funkcií, bola pacientka na umelej pľúcnej ventilácií v stabilizovanom stave záchranárskym vrtuľníkom prevezená na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci,“ informujú leteckí záchranári na svojom webe.

Počas stredy išlo o druhý prípad, kedy posádka leteckých záchranárov pomáhala osobe po kolapse. Prvý zásah prebehol v oblasti Veľkého Kriváňa len krátko pred druhým.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Air Transport Europe