VIDEO: Lietadlo Jumbolino dnes na letisku Žilina absolvovalo prvý prílet a odlet


Foto: VIDEO: Lietadlo Jumbolino dnes na letisku Žilina absolvovalo prvý prílet a odlet
Galéria: 8 fotiek

Žilinské letisko (ILZ) dnes privítalo na svojej dráhe lietadlo Jumbolino typu BAe 146-200, ktoré v Dolnom Hričove pristálo o 12:30 hod. Išlo o prvý z celkom štyroch naplánovaných príletov. Ďalšie sa uskutočnia počas nasledujúcich troch dní v identickom čase. Lietadlo opustí žilinské letisko vždy o 14:00 hod.

Medzi príletom a odletom je možné lietadlo vidieť aj nafotiť

„Vzhľadom na to, že toto lietadlo sa v Žiline veľmi často neobjavuje, je možné prísť sa osobne naň pozrieť a tiež si urobiť aj niekoľko fotografií,“ uviedol Ronald Wilczek, výkonný riaditeľ Letisková spoločnosť Žilina, a.s. 

Lietadlo Jumbolino pristálo v Žiline naposledy v roku 2010, kedy dopravilo futbalistov FC Chelsea a následne v roku 2013 so švédskou futbalovou reprezentáciou. Aj napriek krátkej vzletovo-pristávacej dráhe (1150 m), ktorú má žilinské letisko v Dolnom Hričove, je lietadlo s určitými prevádzkovými obmedzeniami schopné využívať jeho služby.  


Lietadlo lieta na trase Londýn - Žilina

Dnešný a rovnako aj nasledujúce lety budú vykonané na trase Londýn - Žilina. Letecké spojenie využívajú novinári a žurnalisti, ktorí pricestovali do automobilky Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom, v súvislosti so spustením výroby nového modelového radu áut. Lety si objednala priamo automobilka Kia Motors Slovakia.

Ak patríte medzi nadšencov, ktorých zaujíma letecká doprava a máte záujem si pozrieť Jumbolino osobne, neváhajte využiť skvelú príležitosť počas štyroch dní, kedy bude lietadlo prístupné na žilinskom letisku.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu