Nočná bitka v centre Žiliny: V presile zmlátili oslavujúceho mládenca do krvi, ďalších vážne zranili


Foto: Nočná bitka v centre Žiliny: V presile zmlátili oslavujúceho mládenca do krvi, ďalších vážne zranili Foto: ilustračné - pixabay.com

V noci z 20. na 21. júla 2018 sa v centre Žiliny, presnejšie pred jedným z podnikov na Kuzmányho ulici, odohral hromadný konflikt medzi dvoma skupinami. Jeho výsledkom je, okrem niekoľkých zlomenín aj ťažké ublíženie na zdraví. Mladý Daniel, ktorý v ten večer dosiahol 21 rokov, skončil po napadnutí na pohotovosti v žilinskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou.

Bitka si vyžiadala zranenia viacerých osôb, podľa očitých svedkov boli útočníci v presile. „Chcem vás poprosiť, ak by ste vedeli zverejniť príspevok, či ktosi nepoznal približne 10 chalanov, cca 18 až 23 ročných, ktorí do bezvedomia zbili chalana na Kuzmányho ulici. Ďalší má zlomené rebrá a posledný ide tiež na operáciu. Chalana, ktorý je v bezvedomí, začali mlátiť a skákať mu po hlave, momentálne je v kritickom stave. Ďalší dvaja, čo utrpeli zranenia, mu chceli pomôcť,“ uviedla čitateľka.

Na miesto sa po ohlásení dostavila polícia, tá privolala záchranárov k zraneným osobám. „O 02:16 hod. volala na tiesňovú linku č.155 polícia. Pri Vami uvedenom incidente boli zranení dvaja muži vo veku 24 a 31 rokov. Záchranári ich po prvotnom vyšetrení a ošetrení previezli do nemocnice s poraneniami dolných končatín,“ potvrdil Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

Oslávenec si doma ľahol do postele, o niekoľko desiatok minút ho viezla vo vážnom stave sanitka

Mladík, ktorý v meste oslavoval narodeniny, mal nadránom prísť domov a ľahnúť si do postele. Zakrátko na to však začal vykrikovať a stonať, po početných žiadostiach o pomoc a odpadnutí mu bola privolaná záchranka. Tá ho previezla do nemocnice v kritickom stave. Otec mladého muža sa v nemocnici dozvedel, ako mal konflikt prebiehať.


Zabrániť potenciálnej tragédii sa podarilo aj vďaka tomu, že jeden z okoloidúcich v snahe pomôcť skočil na mladíka a chránil ho vlastným telom. Na miesto mali postupne prichádzať ďalší útočníci na automobiloch, celkovo boli páchatelia vo veľkej presile a napadnutí nemali kam ujsť. Podľa našich informácií mala skupinka napadnutých poznať časť páchateľov.

„V súvislosti s touto udalosťou vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva v spolupáchateľstve. Môžeme potvrdiť, že sme zadržali tri osoby a v súčasnej dobe vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku. Z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť k prípadu viac informácií,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Keďže napadnutý je rómskeho pôvodu, polícia bude skúmať aj tento aspekt činu a zisťovať, či zohrával v konflikte rolu aj rasový motív. Na viacerých prevádzkach na ulici sa nachádzajú kamery, ktoré by mohli pomôcť identifikovať ďalších útočníkov. Bližšie podrobnosti, ani to, čo incidentu predchádzalo, však zatiaľ nie sú známe.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu