Na Strečne bude opäť nočná prehliadka hradu v sobotu 21. júla 2018


Foto: Na Strečne bude opäť nočná prehliadka hradu v sobotu 21. júla 2018 Foto: PMZA

Osobnosťou tohtoročných nočných prehliadok je ďalšia z majiteliek hradu Strečno. Po Žofii Bosniakovej prinášajú organizátori k návštevníkom príbeh ctižiadostivej, nevernej a do politiky sa manželovi pletúcej kráľovnej Barbory Celjskej. Počas dvoch  letných večerov prichádza Barbora po prvý raz na hrad Strečno, aby si obzrela svoj nový majetok.

Stretne sa so slúžkou Haničkou a vy sa dozviete, aké zmeny plánovala či dokonca aj vykonala na hrade a či sú pravdivé reči o jej milencoch a ctižiadostivosti. Jej život v krátkych humorných scénkach priblíži Skupina historického šermu Wagus. Na nádvorí hradu, na hradných múroch, vo svetelnej šou kráľovná Barbora ožije vďaka modernej technológii svetla a pohybu, ilúzie a tajomna.

Zážitkom bude určite v atmosfére noci impozantná ohňová šou, či vždy úsmev prinášajúce vystúpenie improvizačného divadla Kapor na scéne. Nočná prehliadka bude ozvláštnená aj minikoncertami v hradnej kaplnke. Organizátori odporúčajú priniesť si so sebou i baterky.


Vstupy do hradu budú: 20.00, 20.20, 20.40, 21.00, 21.20, 21.40, 22.00 h.
Vstupenky si môžete do 20. júla do polnoci zakúpiť cez predpredaj.sk, následne pol hodinu pred podujatím na hrade Strečno. Cena je v oboch prípadoch rovnaká.

Miesto: Hrad Strečno
Dátum: 21.07.2018 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PMZA