Tri tradične žilinské preteky sa spojili, medaily Žilinskej koruny bude možné spojiť do jednej


Foto: Tri tradične žilinské preteky sa spojili, medaily Žilinskej koruny bude možné spojiť do jednej Foto: Žilinské blatíčko

Organizátori troch tradičných podujatí v našom meste - Žilinského Triatlonu, Žilinského mestského polmaratónu a Žilinského blatíčka - sa spojili a tento rok vymysleli pre účastníkov novinku. Tá spočíva v tom, že účastnícke medaily z jednotlivých pretekov bude možné spojiť do takzvanej Žilinskej koruny. Ak absolvujete všetky tri podujatia, zostane vám tak doma cenná pamiatka.

Kovové medaily zlatej farby s plastickým povrchom a trikolórou v žilinských farbách nesú na sebe označenie daného podujatia, športovci, ktorí absolvujú všetky tri preteky, dostanú od organizátorov platformu na ich spojenie zadarmo. Keďže na Žilinskom triatlone aj Žilinskom mestskom polmaratóne je možné štartovať vo viacerých kategóriách, zisťovali sme, v ktorých kategóriách je možné získať kovový triumf do skladačky.

„Na polmaratóne máme len jeden druh medaile, a to je účastnícka. Máme päťkilometrový, desaťkilometrový a 21,1 kilometrový (certifikovaný polmaratón) beh, účastník ktorejkoľvek trate získa medailu, ktorú si môže spojiť s ostatnými. Na medaile je grafika Polmaratónu, ktorý je nositeľ myšlienky a nášho preteku,“ potvrdil organizátor Žilinského mestského polmaratónu Tomáš Čelko.

Rovnako tak získajú účastnícku medailu aj absolventi ktoréhokoľvek preteku na Žilinskom triatlone. „Ide o účastnícku medailu, ktorú v rámci Žilinského triatlonu dostane každý, kto absolvuje jeden z pretekov zaradený do programu. V rámci Žilnského triatlonu budeme v Žiline svedkami aj jedného z pretekov Európskeho pohára v triatlone juniorov, ide o prvé preteky tohto formátu v tejto kategórii na Slovensku. Žilina je jedným z ôsmich európskych miest, ktoré dostali možnosť takéto podujatie hostiť,“ potvrdil Peter Fiabáne, organizátor Žilinského triatlonu.

Sériu troch pretekov zakončí Žilinské blatíčko, kde sa na 8 kilometrovú trať plnú prekážok v žilinskom Lesoparku Chrasť vydajú aj tento rok stovky nadšencov. Na konci ich čaká takisto účastnícka medaila, ktorú bude možné spojiť do Žilinskej koruny.


Dátumy podujatí Žilinskej koruny

Žilinský Triatlon, 18-19. august 2018
Žilinský mestský polmaratón, 15. september 2018
Žilinské blatíčko, 22. september 2018



 


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu